Home » Massemorder Anders Breivik løslatt for retten?

Massemorder Anders Breivik løslatt for retten?

by Russell Crowe

I Norge kan innsatte søke om prøvetid etter ti års fengsel. Det gjelder også terroristen Anders Behring Breivik, dømt til 21 års fengsel i 2012 for drap på 77 personer i regjeringsdistriktet i Oslo og på Utøya.

En norsk domstol må nå ta stilling til om Breivik skal løslates. Det sa hans advokat Øystein Storrvik til avisen Verdens Gang fredag.

Aktor hadde allerede avslått søknaden og Breivik har nå krav på rettslig prøving. – Påtalemyndigheten har besluttet ikke å tillate tidlig løslatelse og mener at vilkårene for hennes plassering i lukket institusjon fortsatt eksisterer, sier Breiviks advokat.

Derfor må en Telemarksrett nå ta stilling til saken. – Breivik vil at jeg skal diskutere så godt jeg kan for hans prøveløslatelse, sa advokaten.

En dato for forhandlingene er ennå ikke fastsatt. Justismyndighetene ønsker å holde rettssaken i Skien fengsel av sikkerhetsmessige årsaker, melder det norske nyhetsbyrået NTB. Advokat Storrvik sier rettssaken bør foregå i en vanlig rettssal.

Breivik kaller seg nå Fjotolf Hansen. I 2018 skiftet den offisielt navn. Breivik hadde allerede brukt navnet Fjotolf Hansen i forbindelse med et firma han registrerte i 2009. Han hadde brukt firmaet Geofarm som dekke, blant annet for å kjøpe tonnevis med gjødsel, som han trengte for å bygge bomben som detonerte i regjeringsdistriktet i Oslo i 2011.

Related Videos

Leave a Comment