Home » Mannens kropp ble funnet etter å ha oppholdt seg i en leilighet i Norge i ni år, opplyser politiet | Norge

Mannens kropp ble funnet etter å ha oppholdt seg i en leilighet i Norge i ni år, opplyser politiet | Norge

by Russell Crowe

En mann ble etterlatt død i sin Oslo-leilighet i ni år før han ble oppdaget av en vaktmester i desember, opplyser norsk politi.

Mannen, i sekstiårene, hadde giftet seg mer enn én gang og hadde også barn, ifølge statskringkasteren NRK.

Men ifølge naboene holdt han seg selv og da de ikke så ham trodde de at han hadde flyttet eller blitt tatt til institusjon. Den ble først funnet da vaktmesteren ba politiet åpne leiligheten for å kunne utføre vedlikeholdsarbeid.

Politiet mener mannen døde i april 2011, basert på en melkekartong og brev funnet i leiligheten hans. Obduksjonen viste at han døde av naturlige årsaker.

Pensjonen hans ble avsluttet i 2018 da NAV ikke klarte å komme i kontakt med ham, men regningene hans fortsatte å bli betalt automatisk fra bankkontoen hans.

Politiinspektør i Oslo, Grete Lien Metlid, sa til NRK at hun og kollegene hadde tenkt mye på hvordan noen kunne vært død så lenge uten å bli savnet.

– Dette er en spesiell sak og det fikk oss til å stille spørsmål om hvordan det kunne skje, sier han til NRK. — Basert på bildet vi har, var han åpenbart en person som valgte å ha lite kontakt med andre.

Arne Krokan, professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, sa at mannen neppe ville ha dødd uten å ha blitt oppdaget på ni år hvis han hadde dødd for 30 år siden.

At nye teknologisystemer ikke kunne heve røde flagg når noen ikke tok fysisk kontakt var «prisen vi betalte for digitale tjenester,» sa han.

Related Videos

Leave a Comment