Home » Lucid Motors åpner butikk i München – forretnings-, økonomi- og industrinyheter (mer), elektromobilitet (elektrisk mobilitet), sport og luksusbiler | Nyheter | VISJON mobilitet

Lucid Motors åpner butikk i München – forretnings-, økonomi- og industrinyheter (mer), elektromobilitet (elektrisk mobilitet), sport og luksusbiler | Nyheter | VISJON mobilitet

by Siv Jensen

Lucid åpner butikken sin på Odeonsplatz i München 13. mai 2022. Dette markerer starten på planene for Europa, med flere studioer som åpner mot slutten av året. Reservasjoner er tilgjengelig for flere Lucid Air-konfigurasjoner, inkludert Grand Touring, som akselererer fra 0-100 km/t på 3,2 sekunder og har en rekkevidde på opptil 845 km i henhold til WLTP på en enkelt lading, med ca. 600 km igjen i reelle termer. .

Ytelsesdataene overskygger selv de kraftigste kjøretøyene til naboutstillere (Maserati, Mercedes-Benz og Cupra): Air har en effekt på opptil 817 kW (1111 hk). Omregnet fra amerikanske priser koster Lucid Air mellom godt 69 000 , avhengig av versjon og 149 000 euro netto, bare for en luksus sedan med disse dataene.

Tyskland sies å være det første markedet i Europa, snart fulgt av andre land som Frankrike, Storbritannia, Italia, Sveits og Norge. De første leveransene fant sted i USA i oktober, men siden den gang har det kommet gjentatte rapporter om problemer i produksjonen og i leverandørkjeden hos Lucid. Ifølge Lucid er den diskrete årsplanleggingen justert ned fra 20.000 til rundt 12.000 til 14.000 modeller.

Lucid øker imidlertid produksjonen enda langsommere, fordi Lucid-sjef Peter Rawlinson setter kvalitet fremfor kvantitet. Så langt ser det ut til å fungere: Airen har fått positiv respons fra både tidlige kunder og reportere og scorer som forventet med svært lavt drivstofforbruk, noe som gjør den til en reell trussel mot Teslas Model S, Mercedes-Benz EQS og BMW i7.

Hva betyr det?

De suspenderte utstillingsvinduene hadde allerede høsten 2021 annonsert at Lucid kommer til München i 2022. I midten av mai 2022 er tiden kommet: Lucid levering.

Related Videos

Leave a Comment