Home » London-Paris fiskerikontrovers eskalerer | Nyheter fra hele verden

London-Paris fiskerikontrovers eskalerer | Nyheter fra hele verden

by Russell Crowe

London / Paris – Frankrike strammer inn tonen i Brexit-striden mellom London og Paris om fiskerettigheter i Den engelske kanal. – Det er ikke en krig, men en kamp, ​​sa sjøfartsminister Annick Girardin til RTL-radiostasjonen torsdag.

– Vi har fiskerettighetene. Vi må forsvare dem og vi forsvare dem «. Den europeiske utenriksministeren Clément Beaune gjentok på CNews trusselen om å utsette britiske båter for strenge toll- og sikkerhetskontroller i fremtiden.» Vi vil ikke vise toleranse, ingen overbærenhet. «Paris ønsker å overbevise London om å fiske flere franske båter i britisk farvann.

Siste tiltak: Siden han angivelig ikke har de nødvendige lisensene til å fiske i fransk farvann, ble en britisk båt dirigert av den franske kystvakten i Le Havre, tvitret Girardin. Det er bot i rommet og beslag av fangsten. BBC kommenterte: «Det kalles bueskudd». Dersom det ikke er en prinsippavtale, bør britiske skip ikke lenger få seile til enkelte franske havner fra mandag. Lastebiler bør også kontrolleres nøye.

Frankrike truer med å kutte strømforsyningen

Frankrike truer nok en gang med å slutte å levere strøm til Storbritannia. Den britiske regjeringen har vært rasende og vurderer nå mottiltak. Det er svært sannsynlig at det franske prosjektet ikke er i samsvar med folkeretten og Brexit-traktaten, påpekte Brexit-minister David Frost.

En talsmann for regjeringen sa: «Vi er klare til å svare på riktig måte.» London hadde kommunisert sine bekymringer til EU og Frankrike. – Truslene som ble uttrykt i går kveld er skuffende, uforholdsmessige og fundamentalt sett ikke det vi forventer av en nær alliert og partner, sa talsmannen. Den franske ambassadøren ble fredag ​​innkalt til det britiske utenrikskontoret for å forklare de «skuffende og uforholdsmessige truslene mot Storbritannia og Kanaløyene».

Fiskestriden har pågått lenge. Bakgrunnen er spørsmålet om hvor mange utenlandske fiskere de vil kunne fange i britisk farvann etter Brexit. Under forhandlingene om den britiske handelspakten med EU var dette den mest kontroversielle saken, som til tider så ut til å gjøre en avtale nesten umulig. På EU-siden var det fremfor alt franskmennene som sto fast, saken har alltid blitt behandlet på en ekstremt emosjonell måte og spiller med en flere hundre år gammel harme mot det andre landet.

Paris mener det er gitt for få lisenser for franske fartøyer, spesielt i det fiskerike farvannet rundt kanaløya Jersey, som tilhører den britiske kronen, men ikke Storbritannia. I begynnelsen av mai blokkerte dusinvis av franske fiskere havnen i Saint Helier på Jersey i protest, og både London og Paris sendte to krigsskip til øya. Den britiske regjeringen viser til at 98 prosent av alle forespørsler fra EU-fiskere er blitt imøtekommet. På den annen side klaget minister Girardin over at det bare var 90 prosent – ​​og de manglende 10 prosentene var «åpenbart» franske.

Ingen ønsker å gi opp

I Storbritannia er tonene mindre martial, men ingen ønsker å gi opp. Omtrent et halvt år før presidentvalget i Frankrike politiserer den franske regjeringen saken, sa lederen av British Federation of Fisheries Organisations, Barrie Deas, til BBC Radio 4. «Det er litt rart fordi de franske flåtene er veldig mer i britiske vann de fisker når vi er i deres farvann, sa Deas. Eieren anser seg selv som offer for en alvorlig konflikt. «Cornelis Gert Jan» var på utkikk etter kamskjell på lovlig vis. Skipet er nå et «løfte», sa MacDuff Shellfish-sjef Andrew Brown.

© dpa-infocom, dpa: 211028-99-777889 / 3

Related Videos

Leave a Comment