Home » London-bedrifter krever endringer i søndagshandelen

London-bedrifter krever endringer i søndagshandelen

by Siv Jensen
  • Av Helen Drew og Liz Jackson
  • BBC nyheter

Bildetekst,

Hina Bokhari, Lib Dem Assembly-medlem for London, sa: «Hvis andre byer gjør det, hvorfor kan ikke London gjøre det?»

London-bedrifter som sliter med salg midt i levekostnadskrisen, oppfordrer regjeringen til å lette reglene for søndagshandel i hovedstaden.

Knightsbridge Partnership Business Improvement District (BID) går inn for lengre åpningstider, og anslår at det vil generere 300 millioner pund i året.

Medlemmer av Londons liberale demokratiske forsamling sier også at endringen kan øke turisme og arbeidsplasser.

Regjeringen sier det ikke er planer om å endre loven.

Søndagshandelsbestemmelser dateres tilbake til søndagsprisene i 1488, da den siste dagen i uken tradisjonelt var en religiøs hviledag.

I 1994 endret situasjonen seg da Søndagshandelsloven ble innført, slik at små butikker kan åpne så lenge de vil på søndager, men store butikker på over 280 kvadratmeter kan fortsatt bare åpne i seks timer.

Steven Medway, administrerende direktør for Knightsbridge Partnership BID, sa: «Vi produserte en rapport for noen år siden der vi estimerte at vi ville generere 300 millioner pund ekstra i året og skape 2000 arbeidsplasser hvis lettelsen av søndagshandelen ble implementert.» .

Bildetekst,

Steven Medway sa: «Det koster myndighetene ingenting å implementere dette, så vi ser det som en vinn-vinn for alle.»

Han sa at butikker som Harrods avviser «mange besøkende» på søndagskvelder.

«De reiser verden rundt, [and] du ser andre steder som Paris som har lempet på lovene sine i det siste, og New York som aldri har hatt dette problemet i utgangspunktet.»

Eiere av små bedrifter sa imidlertid at de fryktet søndagskonkurranse hvis større butikker fikk åpne lenger.

«Søndag er en veldig populær dag for oss. Vi gjør et par tusen avtaler … men det vil ikke skje hvis alle de større supermarkedene åpner,» sa Chandra Goyal, eier av Central Food and Wine-butikken i Soho. , London sentrum.

«Vi er en liten bedrift, så vi kan ikke slå supermarkedspriser,» forklarte han.

Bildetekst,

Chandra Goyal sa: «Hvorfor skulle de komme hit hvis de kan få en billigere pris i supermarkeder?»

I Skottland har det aldri vært noen lovgivning som hindrer søndagshandel, og butikker kan åpne så mye de vil.

Liberaldemokratiske London-forsamlingsmedlem Hina Bokhari sa til BBC Politics at å endre Londons lov vil være et «løft for økonomien» og vil igjen øke turismen og sysselsettingen i hovedstaden.

«Hvorfor kan ikke London gjøre dette?»

«Vi har allerede sett det være svært vellykket i Skottland, og vi har aldri sett denne typen innvirkning på mindre bedrifter.

«Hvis andre byer gjør det, hvorfor kan ikke London gjøre det?» sa han.

Ellie Reeves, Labour-parlamentsmedlem for Lewisham West og Penge, sa at eventuelle endringer må tenkes nøye gjennom, for eksempel ved å sikre at arbeidere opprettholder en balanse mellom arbeid og privatliv.

«Vi ønsker alle å se våre hovedgater revitalisert, men jeg er ikke sikker på at dette er den riktige løsningen,» sa hun, og argumenterte for at reform av næringspriser, politiarbeid i shoppingområder og tiltak for å takle tomme butikker kan være mer effektive.

Sir Bob Neill, konservativ parlamentsmedlem for Bromley og Chislehurst, sa i sitt personlige syn «vi trenger å oppdatere lovene for å gjenspeile måten vi lever livene våre på nå» og foreslo en prøveordning på høye tider av året som jul, eller i noen deler av London, kan være effektive.

Imidlertid understreket han at butikker og ansatte «ville trenge en slags beskyttelse for å sikre at de ikke er overbelastet.»

En talsperson for regjeringen sa: «Det er foreløpig ingen planer om å endre søndagshandelsloven.»

Du kan se Politics London i sin helhet på søndag på BBC One eller på BBC iPlayer.

Related Videos

Leave a Comment