Home » Lieferando eier ønsker å redusere tap og forlater Norge | nyheter

Lieferando eier ønsker å redusere tap og forlater Norge | nyheter

by Edvard Munch

Amsterdam / Berlin (Reuters) – Lieferando-eier Just Eat Takeaway.com ønsker ikke lenger å være i minus og hilser til Norge og Portugal.

«Vi gjør store fremskritt mot lønnsomhet,» sa selskapets sjef Jitse Groen onsdag. For å komme dit ønsker Just Eat Takeaway.com å fokusere på land der lederskap er mulig. I Norge er datterselskapet Doordash Wolt markedsleder, i Portugal Glovo, leverandøren nylig kjøpt opp av Delivery Hero.

I fjor økte underskuddet på nederlandske matleveringstjenester til 1,04 milliarder euro etter 151 millioner euro i 2020 på grunn av høye investeringer. På sammenlignbar basis var det et justert driftsunderskudd i 2021 (Ebitda) på 350 millioner euro etter et overskudd på 363 millioner euro året før. Det var imidlertid mindre enn analytikerne forventet. Aksjen, som allerede har tapt 28 % i år, steg 6 % i tidlig handel til 36,70 EUR, langt unna rekorden på 109 EUR nådd i oktober 2020.

Kort tid før kronkrisens utbrudd overtok nederlenderne den britiske konkurrenten Just Eat, som først og fremst konkurrerer med Deliveroo. I mellomtiden tilhører Grubhub fra USA også Just Eat Takeaway.com. Nylige tap har ført til et krav om salg eller sammenslåing av den amerikanske operatøren på 7,3 milliarder dollar, som møter hard konkurranse fra DoorDash og Uber. Groen sa at de er i samtaler for å finne en strategisk partner for Grubhub. «Vi er veldig fleksible». Det kan også tenkes å gi fra seg majoritetsandelen.

Siden oppkjøpet av nesten en milliard euro av den tyske virksomheten til Delivery Hero, har nederlenderne vært markedsledere i dette landet, men de må forsvare seg mot konkurranse fra Wolt og Uber Eats, som utvider virksomheten sin. Just Eat Takeaway.com har ikke annonsert spesifikke salgstall for Tyskland. I Nord-Europa, inkludert Tyskland, økte salget med 43 prosent til 1,06 milliarder euro. Globale inntekter økte med 34 % til € 5,33 milliarder.

Related Videos

Leave a Comment