Home » Leonardo-teknologien vekker skjønnheten og faren ved den naturlige verden til live på Planet Earth III

Leonardo-teknologien vekker skjønnheten og faren ved den naturlige verden til live på Planet Earth III

by Edvard Munch

En gruppe seler slår seg sammen for å jage bort en stor hvithai som truer deres territorium.

Dette var den fantastiske åpningsscenen som lanserte BBCs nye naturserie, Planet Earth III, som bruker unik termisk bildeteknologi smidd på Leonardos Basildon- og Southampton-steder for å fange dyrelivet i noen av de mest dynamiske og farlige i verden.

Selskapets ingeniører har bygget teknologi som lar BBCs TV-mannskaper observere dyrelivet i totalt mørke, ikke synlig for vanlige kameraer.

I første episode av Planeten Jorden IIILeonardos kamera tok nattlige bilder av tusenvis av skarv som raste langs Namibias skjelettkyst, nøye fulgt av en gruppe sultne unge ørkenløver som nøler i jakten, på grunn av deres motvilje mot å bli våt.

Namibiske løver er beskyttet på grunn av deres knapphet, og de som ble fanget av Leonardo-kameraer var blant de første som ble sett langs den namibiske kysten de siste 40 årene. Scener som disse ville ikke vært mulig uten termisk bildeteknologi som fanger bilder som er usynlige for det menneskelige øyet.

Direkte tilbakemeldinger fra TV-teamet på BBC har blitt brukt til å foredle det termiske kameraet som er produsert for seriene deres gjennom årene. Disse inkluderer prisvinnende opptak av leopardjakt i Mumbai, som en del av Planet Earth II, Seven Worlds, One Planet and Dynasties-serien, der en berømt løvestolthet ble fanget i Kenyas Masai Mara.

Et nettbrett med berøringsskjerm er lagt til bak på kameraet for å kontrollere fokus- og zoomfunksjonene, mens en miniatyrvideoopptaker er montert på toppen, slik at operatøren kan jobbe alene og forårsake minimal forstyrrelse av dyrelivet. Kameraet har evnen til å avsløre detaljerte bilder av dyrelivet, noe som gjør det mulig å fange tidligere ukjent atferd og fysiologi.

Leonardo UK Sustainability-talsmann Zevi Watmough sa: «Økende temperaturer og stigende havnivåer påvirker dyrelivet og naturlige habitater rundt om i verden. Mens mange av oss allerede er klar over disse fakta, føler du at du forstår deres innvirkning enda mer når du ser bilder av måtene dyrelivet og den naturlige verdenen forandrer seg på. Vi er stolte av å støtte BBCs banebrytende serie, som hjelper oss alle å sette pris på og feire dyrelivet som finnes på planeten vår.»

Finn ut mer om arbeidet Leonardo gjør for å redusere sitt karbonfotavtrykk og miljøutslipp i vår karbonreduksjonsplan.

Related Videos

Leave a Comment