Home » Lansering av det norske batteriet for å samarbeide med ABB

Lansering av det norske batteriet for å samarbeide med ABB

by Russell Crowe

OSLO, 28. juni (Reuters) – Den norske batteristartupen Beyonder sa mandag at den vil samarbeide med det sveitsiske ingeniørfirmaet ABB (ABBN.S) for å utvikle og produsere battericeller for industrielle applikasjoner.

Beyonder, grunnlagt i 2016, samlet inn 125 millioner kroner (14,7 millioner dollar) i desember for å lansere en pilotproduksjonslinje i år for såkalte litium-ion-kondensatorer, batterier som gir høy effekt og kan lades opp raskt, noe som gjør dem egnet for bruk i tunge maskiner eller til strømnettet.

I 2024 planlegger Beyonder å starte fullskala kommersiell produksjon.

«Energilagringsteknologi, som batterier utviklet for transport, energi og industrielle applikasjoner er en av de avgjørende løsningene som trengs for å støtte overgangen til en lavkarbonøkonomi,» Kristin, Chief Commercial Officer ved Beyonder.

Det sier Skofteland i en uttalelse.

Norge har flere store batterianleggsprosjekter under utvikling ettersom investorer søker å utnytte landets fornybare energi for å gjøre batteriproduksjon mer bærekraftig.

Beyonder sa at de også har utviklet en patentert prosess for å konvertere skogrester, nemlig furu- og gransagflis, til aktivt karbon for battericellene.

($1 = 8,4869 norske kroner)

Rapportering av Nerijus Adomaitis, redigering av Gwladys Fouche

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment