Home » Langrennsspenning: Kläbo taper gull – sport

Langrennsspenning: Kläbo taper gull – sport

by Russell Crowe

Johannes Hösflot Kläbo fikk føle seg som den strålende kongen i Oberstdorf-VM i en time, men så dyttet juryen ham fra tronen: Det siste verdenscuprennet i Oberstdorf endte i en skandale, nok en gang fikk den kontroversielle fondsbøllen Alexander Bolschunow involvert. Men denne gangen var russeren offeret og kunne ikke engang forvente at Kläbo ble diskvalifisert, for gullet gikk uansett til Norge.

«Det er en merkelig måte å bli verdensmester på,» sa den uventede verdensmesteren Emil Iversen, som aldri hadde vunnet en stor individuell medalje før: «Men det er definitivt en stor dag for meg. For meg, en drøm ja. sant, men jeg Beklager for Johannes og jeg støtter ikke juryens avgjørelse. Jeg skal klemme ham godt, han er den moralske vinneren.»

Avsparkscenen, som utløste den norsk-russiske langrennsrivaliseringen, fant sted i starten av den siste straken av kongen på 50 km. I gullduellen, som Klabo og Bolsjunov hadde kjempet til fordel for Norge denne sesongen, var russeren like foran og gled inn i høyre bane. Kläbo ville passe til høyre i full fart, kolliderte med motstanderen og Bolsjunovs stav brakk.

Den tredobbelte verdensmesteren fra Oberstdorf Kläbo vant sprinten, mens Bolschunow, som var sjanseløs, krysset streken som nummer tre bak Iversen. Etter en vellykket protest og en mislykket motprotest ble 24 år gamle Kläbo diskvalifisert, hans landsmann Iversen ble ny verdensmester og Bolschunow ble nummer to og tredje. Nordmennene har imidlertid varslet en ny ansettelse. Bronsen gikk til Norges Simen Hegstad Krüger. Jonas Dobler (Traunstein) klatret til 17. plass og sikret det beste individuelle resultatet for tyske herrer i hjemme-VM.

Kläbo hadde allerede vunnet gull i sprint, lagsprint og stafett.

«Det var en begrensning for Kläbo. Det var rett og slett ikke plass igjen,» sa landslagssjef Peter Schlickenrieder om den kontroversielle situasjonen: «Hvis han tror han må velge banen som Bolschunow kjører foran ham, tror jeg det er Hvis han er bakerst, må han vanligvis gå rundt Bolsjunov og velge venstre kjørefelt.»

Bolsjunov hyret igjen keeperen av FIS-reglene. 24-åringen ble kort tid før VM dømt til betinget dom for usportslig opptreden, etter å ha drept finske Jona Mäki med en kroppssjekk på Lahti-stafetten i slutten av januar. Bolsjunov hadde benektet intensjonen. Kläbo hadde allerede vunnet gull i sprint, lagsprint og stafett. Norge kunne imidlertid vente seg medalje nummer 30 og 31 i tittelkampene i Oberstdorf.

Med totalt 31 pallplasser (13 ganger gull, 11 ganger sølv, 7 ganger bronse), har Norge-laget forbedret sin verdensmesterskapsrekord betraktelig siden 2019 (25 medaljer), 13 titler representerer det å sette hans egen rekord for to år siden. 43 prosent av alle medaljer gikk til skandinaver.

Related Videos

Leave a Comment