Home » Landbruksteknikk baner vei for bærekraftige landbruksløsninger

Landbruksteknikk baner vei for bærekraftige landbruksløsninger

by Russell Crowe

NYE INNOVASJONER innen landbruksteknologi tilbyr spennende og bærekraftige løsninger på mangfoldet av utfordringer mat- og landbrukssektoren står overfor.

Dyrkere søker i økende grad etter teknologi for å dempe virkningene av klimaendringer, presset på en minkende arbeidsstyrke og behovet for å produsere mat til en voksende global befolkning som skal nå 10 milliarder innen 2050.

Å forfølge en karriere innen landbruksingeniør gir en unik mulighet til å være en del av svaret på disse utfordringene og for å feire «This is Engineering Day» 3. november, møtte The Scottish Farmer to personer som leder veien mot en smartere tilnærming. og bærekraftig jordbruk.

Ben Crowther, la deg vokse

Innendørs dyrkingsteknologieksperter LettUs Grow, designer og bygger aeroponisk teknologi og gårdsadministrasjonsprogramvare for innendørs og vertikale gårder.

Medgründer Ben Crowther har utviklet LettUs Grow i løpet av de siste seks årene og fortalte The SF hvordan han fant seg selv i landbruksteknikk og hvorfor han mener det er en fantastisk karriere for de som er interessert i å støtte arbeidet mot produksjon av bærekraftig mat.

Les mer: Landbruk kan gi mer positiv handling enn Boris drømte om innen høyteknologi

Ben fullførte en Engineering Design-grad fra University of Bristol som førte ham til ulike årlige praksisplasser og plasseringer for å få en smak av ulike bransjer. Men det var innen landbruksteknikk han oppdaget sin lidenskap for å gjøre en forskjell.

«Jeg endte alltid opp med poser med salat i kjøleskapet som gikk til spille, og jeg følte meg tilskyndet til å tenke på hvordan vi bedre kunne redusere matsvinnet vårt. Det var derfra, sammen med mine medgründere, Jack Farmer og Charlie Guy, at ideen til LettUs Grow ble født.

«Vi startet med å se på hvilken teknologi vi kunne utvikle som kunne styrke motstandskraften i matforsyningskjeden, spesielt gitt de økende klimautfordringene og ekstreme klimaendringene som påvirker dyrkere. Vi ønsket å kunne gi et vekstmiljø. stabil som en mulig løsning og at det kan fungere sammen med konvensjonelt landbruk, forklarte han.

Innendørs jordbruk er på vei oppover, men det er fortsatt en relativt ny teknologi og på den tiden LettUs Grow ble utviklet, var den veldig tidlig, for det meste utforsket i Japan og USA.

Ben og partnerne hans har siden utviklet verdens første aeroponiske gård i Bristol, som i likhet med den mer brukte hydroponics dyrker planter uten å bruke jorda.

I de fleste innendørs dyrkingssystemer bruker folk hydroponics for å oversvømme plantens røtter med vann, men med aeroponics suspenderer de røttene i et kammer som deretter fylles med tett tåke av næringsstoffer, noe han forklarte. Ben kan føre til større veksteffektivitet , motstand mot skadedyr og mindre avfall.

Teknologien har blitt brukt til å dyrke tomater, jordbær, gulrøtter og reddiker, bare for å nevne noen, men fokus har hovedsakelig vært på grønne bladgrønnsaker, med planer på gang for å øke produksjonen.

LettUs Grow har for tiden 10 kunder i Storbritannia, og Ben påpeker at de har hatt stor interesse fra nykommere.

«Med vår teknologi tar vi hjørnet av utstyrsleverandøren, men vår service er veldig direkte mot bøndene. Vi hjelper dem med å bygge gården sin og levere utstyret til spesifikasjonene de trenger, og når det er installert leverer vi det til dyrkeren, men vi er der for å hjelpe og gi kontinuerlig opplæringsstøtte når det trengs.»

Med forbrukere mer opptatt av hvor maten deres kommer fra og karbonkostnadene som er involvert, håper Ben at dette vil stimulere etterspørselen etter teknologien deres og tillate dem å øke antallet gårder de kan levere.

På bare seks år forvandlet Ben og hans medgründere LettUs Grow fra et deltidsselskap med tre personer til et vellykket selskap som sysselsetter 30 ansatte, og tiltrakk seg rundt 4,5 millioner pund i finansiering og tilskudd.

«Jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av ingeniørfag, men spesifikt om å bruke det til å løse globale utfordringer, som vil påvirke folks liv,» fortsatte Ben, ivrig etter å påpeke at landbruksteknikk kan være et virkelig mangfoldig og interessant felt i å jobbe og er ikke bare dominert av hvite middelklassemenn som sitter bak et skrivebord.

«Jeg liker å løse problemer, og du kan ikke gjøre det alene, du må sette forskjellige ferdigheter sammen, noe som betyr å jobbe med noen lyse hoder, som holder ting uendelig interessant.»

De siste månedene har Storbritannias mangel på mat og landbrukskraft fremhevet sårbarheten til matforsyningskjedene våre.

Med en minkende lokal arbeidsstyrke ser bøndene i økende grad etter nye måter å redusere sin avhengighet av mennesker på, med teknologiske innovasjoner innen landbruksroboter som tilbyr en mulig løsning på dagens utfordringer.

Halvard Grimstad, Saga Robotics

Robotselskapet Saga Robotics, Thorvald, har levert roboter til bæroppdrettsnæringen i seks år.

Opprinnelig fra Norge, har etterspørselen etter deres tjenester siden ført til at de har utvidet seg til kontorer i USA og Storbritannia med rundt 50 ansatte.

Halvard Grimstad, norsk statsborger, studerte maskiningeniør i Norge før han ble landbruksingeniør ved Saga Robotics. Han flyttet til Storbritannia i 2017 for å grunnlegge Saga Robotics Ltd, datterselskapet til Saga Robotics AS.

Han fortalte The SF hvilke spennende prosjekter han har vært involvert i og hvorfor han mener landbruksingeniør er en så verdifull karriere.

«Noe av det første jeg jobbet med var et automatisert penetrometer, sammen med University of Lincoln, som måler jordpakking på gårder. Det er en robot som er i stand til å bevege seg autonomt ved å lage jordkomprimeringskart.

«Jeg jobbet også på et annet prosjekt med University of Lincoln og Berry Garden Growers, og prøvde å bruke roboter til å transportere kassene med jordbær ved innhøsting.»

Det er anslått at omtrent 20 % av tiden til en plukker går med til å bære kasser, så tanken var å få en robot til å komme og hente kassene for å lindre noe av dette tidspresset. Han la til at robotene deres er designet for å fungere sammen med konvensjonelt landbruk, ikke for å erstatte det.

Et av de nåværende prosjektene han er involvert i, som raskt får global anerkjennelse, er selskapets UV-C-roboter, som har vært svært effektive til å kontrollere mugg.

Disse førerløse robotene opererer primært om natten, og utsetter planter for kortbølget lys, noe som resulterer i redusert bruk av soppdrepende midler og høyere utbytte.

Halvard forklarte at en bonde i Norge som brukte fire av disse robotene på jordbærgården sin, ikke trengte å sprøyte sprøytemidler, noe som muliggjorde et kraftig markedsføringsverktøy for forbrukeren.

«En av hovedfordelene med landbruksrobotikk er muligheten til å få flere resultater med mindre innsats. Det er en mer bærekraftig og smartere tilnærming til landbruket, «fortsatte han.» Robotene våre er elektriske, noe som betyr at det ikke er CO2-utslipp i feltet.

«Vi har sett en enorm interesse fra bøndene – de vil ha denne teknologien i går,» fortsatte han. – Blant de unge er det inntrykk av at bøndene er stive seniorer som ikke vil endre seg, men bøndene vi møtte er superåpne for innovasjon og veldig imøtekommende.

«Bønder ønsker å bruke autonome roboter på gården, da de reduserer behovet for arbeidskraft og bruken av plantevernmidler, noe som er veldig viktig siden mange plantevernmidler er forbudt eller overflødig på grunn av motstandskraft.»

UV-C-roboter har blitt brukt på tomater og agurker, men kommersielt driver teamet hovedsakelig med jordbær og druer.

Halvard og teamet hans tilbyr en servicetilnærming til bønder, de eier robotene og bøndene betaler dem per dekket hektar. Selv om dette foreløpig kun er tilgjengelig i mindre skala, er han sikker på at dette vil bli en stor industri i fremtiden.

«Det er en grense for antall roboter vi kan levere akkurat nå, men vi ønsker å implementere det i stor skala i løpet av de neste årene,» sa han.

Det er for tiden ti av disse UV-C-robotene som opererer i Storbritannia på to mykfruktfarmer i Kent.

Med utfordringer med å rekruttere sesongarbeidere som sannsynligvis vil fortsette i årene som kommer, sa Halvard at det haster med å utvikle og levere plukkeroboter i kommersiell skala, men at det vil ta litt tid.

Lær mer: SRUC fokuserer på nye landbruksteknologier

«Du vil ikke se storskala kommersiell virksomhet med selvstendig næringsdrivende jordbærplukkere på noen år, men det er selskaper der ute som gjør pilottester. Overalt på gården hvor vi kan bidra til å dempe behovet for arbeidskraft, ønsker vi å gjøre det, fortsatte han.

Halvard og teamets langsiktige mål er å bli en av de største leverandørene av landbruksrobotikk i verden og fortsette å bevise for dyrkere at teknologien deres fungerer og tjene tilliten til landbruksindustrien.

Halvard avsluttet med å inkludere landbruksingeniør som en fantastisk karriere å utforske: «En av de beste delene av jobben min er å jobbe med mennesker med forskjellige bakgrunner og ferdigheter: Jeg jobber med forskere og bønder og sammen jobber vi ut løsninger som han kan sette inn i virkelige verden, som kan gi verdi.

«Mange i vår generasjon er bekymret for klimaendringer, og gjennom ingeniørarbeid kan du faktisk hjelpe verden for øvrig. Det er en karriere som virkelig kan gjøre en forskjell ”.

Ben og Halvard er med på This is Engineering Day 3. november 2021, en dag laget av Royal Academy of Engineering for å synliggjøre for unge mennesker at ingeniørfag er en spennende karriere som forbedrer verden og bidrar til netto null. For mer informasjon besøk www.thisisengineering.org.uk.

Related Videos

Leave a Comment