Home » Lagt merke til av DN-lesere 6. april 2022

Lagt merke til av DN-lesere 6. april 2022

by Liv Ullmann

Tenker på Ukraina. Russland har begått mange krigsforbrytelser. Er ikke problemet nå at de har gått så langt at de ikke har noe å tape? Derfor ser jeg det som den eneste muligheten for Vesten å møte dem. Militært er russerne totalt underlegne. Hvorfor nøler Vesten med å gripe inn? Hvor feige kan vi være?
Anders BromanVästra Frölunda

Oppsigelsen av regjeringen i Norrbotten Johan Antti fylkeskommune er både et demokrati- og rettssikkerhetsproblem. Fylkesnemndas jobb er å gjøre vurderinger basert på gjeldende lovverk, ikke å oppfylle Karl Petter Thorwaldssons våte drømmer om gruvedrift. Avskjedigelse er en departementsregjering med en klar intensjon som vi ikke må tillate fordi det innebærer en inndragning av rettssikkerheten.
Fredrik SvenssonRotebro

Jeg ser på det som et svik mot enhver politiker som ikke setter klima øverst på dagsorden. Selvfølgelig må vi takle problemene i helsesektoren og også når det gjelder kriminalitet. Dette kan imidlertid ikke skje på bekostning av mine barnebarn som ikke har noe land å tråkke på. Nummer 1 åpenbart klimaet! Å bestemme seg for å søke om NATO-medlemskap er meningsløst i denne sammenheng og bør på ingen måte tas i en tilstand av hengivenhet.
Tommy MalmstenMjolby

Det burde være ulovlig for folk som jobber med løvblåsere å bruke hørselvern. La dem dele opplevelsen med oss.
Av NicklassonJärfälla

Stor skam for Sambla-bedriftsannonsen der gamle lån sammenlignes med eldre som tilsynelatende også må ut. Til tross for den harde kritikken på Facebook, bryr de seg ikke. TV-kanalsjefer bør stoppe det umiddelbart.
Bengt KlingvallStockholm

Private omsorgsleverandører som Kry kan gi bistand ved magesmerter og andre plager over telefon og motta erstatning fra Stockholmsregionen. Det antas imidlertid at private psykoterapeuter ikke kan tilby pasienter logopedi over telefon og mottar ingen kompensasjon for infeksjonssikkert arbeid utført under pandemien. Hvor er logikken?
Marianne JanningTaby

Dersom vi over 70 personer skulle begynne å vaksinere med dose 4 11. april, bør du rimeligvis kunne bestille time minst uken før !!! Ikke samme dag den åpner for oss. Jeg har aldri sett så dårlig organisering av dette. Hvem er ansvarlig og hvorfor er det ikke noe offisielt ansvar? Hvis dette hadde skjedd i privat virksomhet, hadde alle fått gå – uten sluttvederlag!
Cicci Ramstedtpensjonert, Stockholm

Ja da er det på tide igjen med de nye luksussyklene! Det er trist at elsykler bare brukes av noen unge og mobile og ikke av alle stockholmere, som trafikbyråd Daniel Helldén (MP) vakkert uttrykker det. Vi venter også på at den forestående tyveribølgen skal komme som et brev i posten. Det høres ikke så morsomt ut med de økende strømkostnadene. Man blir så sliten…
Eva Norenpensjonert, Stockholm

Jeg er sjokkert og overrasket over hvordan han på en SVT-nyhetssending gir så mye plass til klimaspørsmålet, når halve verden står i brann og mennesker blir drept hensynsløst i Ukraina. Det virker som om du ikke forstår hva som skjer, og at krig virkelig er en enorm klimatrussel. De uavhengige SVT-redaksjonene er ikke overmenneskelige, men balansen mellom den pågående krigen og den globale klimapåvirkningen forventes å være representert – eller er det bare arbeidet med å fylle sendetiden som betyr noe?
Veldig overrasket og frustrert seer/lytter
Leif LöfTyresö

Sven Melander var populær og en svært høytstående heiagjeng. Hans innsats for å fremkalle latter, anerkjennelse og glede var unik og nøyaktig. Vi bør vise vår takknemlighet og respekt ved å navngi en Stockholmsgate i hans navn. Jeg foreslår at han heter Sven Melanderers väg og går mellom Dramaten og Sveriges Radio.
Bernt JakobsonStockholm

Helt enig med programlederen til Urban de Verdier. Eksempelet hans viser hvor ille det kan gå.
Anne-Marie AlneboJärfälla

Om fra Og til i skriftspråk: et godt råd i denne sammenhengen er å bruke hjelp fra det engelske språket. når fra brukt i en setning, må det være mulig å oversette med de. når til brukes, må det være mulig å oversette med De.
Det betyr:
dem = de
dem = dem
Lena LindströmJärfälla

Avsenderen av bildet og teksten til Hans Sandqvist (Merket 5. april) er deprimerende å se på. Det burde være humor, tro meg? Rart om ikke redaksjonen har tenkt på hva de som virkelig har vært utsatt for et ran mener om sammenligningen. At kunstneren ikke gjorde det er tydelig.
Birgitta Nidefeltpensjonert spesialpedagog, Nyköping

Hans Sandqvist (notert 5. april) sammenligner høye drivstoffpriser med et ran. Det er mildt sagt en svært tvilsom lignelse, dessuten helt vanvittig lovlig. Ingen tvinger oss til å fylle drivstoff med fossilt brensel, men det avhenger av våre valg og prioriteringer.
Anders OlofssonSödertälje

Vil du også sende et bidrag til lappen? Send e-post til insandare@dn.se! Et utvalg publiseres på kandidatsiden til avisen og på dn.se/insandare fra mandag til fredag.

Related Videos

Leave a Comment