Home » Lagerbäck forlater Norge – Solbakken tar over

Lagerbäck forlater Norge – Solbakken tar over

by Russell Crowe

Lars Lagerbäck (72) hadde kontrakt med Norges Fotballforbund for VM-kvalifisering og muligens VM-sluttspill i 2022, men det er allerede slutt.

ARKIV: Kraftig kritikk av Lagerbäck etter manglende EM (9. oktober)

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Kraftig norsk kritikk av Lagerbäck etter europamissen

Overtar blir Ståle Solbakken (52), nylig sparket av FC København. Ifølge Norsk fagforening var Lagerbäck klar over at forbundet hadde hatt samtaler med Solbakken siden det ble ledig.

– Der vi er nå, mellom to kvalifiseringer, ønsker vi et perspektiv som ligger minst fire år frem i tid. For det første ved EM 2024, sier forbundspresident Terje Svendsen i en pressemelding.

Kapteinen for det påtroppende landslaget hyller Lagerbäck som nå tar plassen hans.

– Jeg er stolt over å ha fått jobben som ny kaptein på landslaget. For meg er dette et godt tidspunkt å ta over. Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen har gjort en god jobb og utviklet et grunnlag som det skal bli spennende å jobbe videre med, sier han.

I en skriftlig uttalelse til TT opplyser Lagerbäck at de sier opp etter ønske fra NFF, som bruker en klausul i kontrakten for å avslutte samarbeidet.

«Det er alltid trist å forlate et team du har jobbet med i mange år. Med tanke på blant annet vårt støtteapparat som har bidratt veldig godt til våre suksesser, viser stor lojalitet på og utenfor banen. Videre viste spillergruppen, med få unntak, en profesjonell holdning på alle måter og gjorde en utmerket jobb ”.

Solbakken overtar offisielt 7. desember.

Related Videos

Leave a Comment