Home » «La oss rydde opp i oss selv»: Russisk bakgrunnsstjerner gift mot nordmennene

«La oss rydde opp i oss selv»: Russisk bakgrunnsstjerner gift mot nordmennene

by Roald Amundsen

«La oss ordne ting mellom oss»
Den russiske langrennsstjernen forgifter nordmenn

I hennes russiske hjemland har kritikken av langrennsstjernen Veronika Stepanova nylig blitt uttrykt på høyeste nivå. En norsk journalist ønsker å komme til bunns i saken og ber stjerneskuddet om en uttalelse. Svaret kommer raskt – og det har alt.

Siden de olympiske leker i Beijing har Veronika Stepanova vært en av de viktigste russiske vintersportstjernene. Med sine sportslige suksesser, men fremfor alt takket være sin tilstedeværelse på sosiale nettverk, har han de siste ukene økt bevissthetsnivået flere ganger. I den sportslige ledelsen til det russiske laget ser man ganske kritisk på dette.

Russlands føderasjonspresident Yelena Välbe sa på sidelinjen av helgens nasjonale mesterskap, der Stepanova ikke deltok: «Veronika Stepanova lider sannsynligvis av stjernefeber». Han føler jevnlig behov for å ringe henne og fortelle henne at «hun burde trene i stedet for å vises på TV og selge ansiktet sitt», kritiserte Välbe.

Det faktum at Stepanova ikke deltok i de nasjonale mesterskapene – han avlyste offisielt avgangen på grunn av en forkjølelse – irriterte presidenten i forbundet: «Alle er her på mesterskapet. Hva gjør hun i Moskva? Jeg forstår ikke. Hun er syk. Eller er hun ikke syk? Hvis hun er syk, bør hun søke behandling. Så hvorfor i helvete er hun der [in Moskau]?»

Stepanova er en talentfull løper, «men hun er ikke Natalya Nepryaeva, det er klart. Alt har vært enkelt for henne så langt. […] Hvis hun bestemmer seg for å bli berømt på denne måten, så får det være det, «kritiserte Välbe de vanlige TV-opptredenene til den olympiske stafettmesteren i Beijing.

Stepanova selv avviste først å kommentere kritikken. På Telegram-kanalen sin uttalte han ganske enkelt at «åpenbart ville han ikke ha en offentlig debatt med sportsledelsen». Jeg føler meg ikke skyldig, men jeg vil analysere og ta kritikken i betraktning, sa han. Russeren viste mye mindre tilbakeholdenhet overfor en norsk reporter fra TV-kanalen «NRK». Han ba løperen kommentere en historie om Välbes kritikk. Stepanova svarte ham via Instagram.

«Det siste jeg bryr meg om er en norsk reporter som ønsker å gi meg en sjanse til å forklare», skrev han sammen med et skjermbilde som viser reporterens forespørsel. «Vil du ha en kommentar? Her er den: hvorfor bryr du deg ikke om dine egne saker? Russerne ordner opp. Takk!» la han til.

Related Videos

Leave a Comment