Home » Kvinner er også ofte vanskeligstilt

Kvinner er også ofte vanskeligstilt

by Roald Amundsen


fokuspunkterPaolas nyheter

05/03/2022 05:30, – skrive ut artikkelen Send en epost

Når det gjelder betaling er det forskjeller ikke bare mellom idretter, men også mellom menn og kvinner. Spesielt i høytbetalende fotball tjener kvinner betydelig mindre enn menn. Du kan for eksempel se det i premiepengene som ble lovet under verdensmesterskapet.

Hvis kvinnene hadde vunnet verdenscuppen i 2019, ville de fått € 75 000 hver. Et år tidligere hadde mennene blitt lovet en helt annen sum for en seier: € 350 000.

men det er en annen måte. Fotballspillere og fotballspillere tjener like mye penger i Norge. Fotballforbundet bestemte for fem år siden å betale alle like mye. Til gjengjeld gir også mannlige spillere opp deler av lønnen og deler den med kvinner.

Også i andre idretter er pengene stort sett de samme. For eksempel i tennis: I virkelig store turneringer som US Open får vinnerne samme pengepremie. Videre er det ingen forskjell på premiepengene for profesjonelle skiløpere og friidrettsutøvere. dpa

Paolas nyheter


Noen idrettsutøvere tjener millioner av euro i året. Andre får bare noen få tusen euro. Det kommer også an på fansen.

HAMBURG. Profesjonell sport handler om prestasjoner, men det handler også om penger. Tross alt trener ikke idrettsutøvere bare for å …

Fortsett å lese

Flere nyheter fra Paola alle meldinger

Related Videos

Leave a Comment