Home » Kvinnefotball: FC Barcelona triumf i kvinnenes Europa | fotballnyheter

Kvinnefotball: FC Barcelona triumf i kvinnenes Europa | fotballnyheter

by Roald Amundsen

Fredag ​​møter VfL Wolfsburg FC Barcelona på utsolgte Camp Nou i semifinalene i Champions League for kvinner. Wolves må imidlertid varme opp til kampen mot de forsvarende mesterne, siden katalanerne ikke har tapt på over ni måneder.

Når man tenker på de beste fotballagene noensinne i Europa, kommer FC Barcelona umiddelbart til tankene. Lenge var det imidlertid ikke slik i kvinnefotballen, bare de siste tre-fire årene har de katalanske kvinnene klart å etablere seg i toppen av europeisk fotball. I fjor viste de sin klasse i Champions League-finalen, og slo Chelsea 4-0.

Rekordoppmøte på El Classico

Med 91 553 tilskuere slo Barca-kvinnene verdensrekorden for fotballkamp for kvinner i El Clasico i kvartfinalen i Champions League. Det ble raskt klart at semifinalen mot VfL Wolfsburg også burde ha gått på Camp Nou. En god avgjørelse, siden billettene ble utsolgt etter 48 timer. Så for fredagens kamp, ​​forvent et like fantastisk scenario fra El Clasico for tre uker siden.

Interessen for FC Barcelona-laget er spesielt større enn noen gang. Ikke rart, for Barca-kvinnene er ustoppelige akkurat nå og nyter utrolig suksess. I tillegg spiller de veldig respektabel fotball i Tiki-Taka-stil, som også er kjent av mennene i FC Barcelona.

Utrolig rekke fra 2021

Det faktum at laget rundt Ballon d’Or-vinneren Alexia Putellas for tiden er ustoppelige gjenspeiles i deres utrolige rekke. I sesongen 21/22 har katalanerne vunnet alle (!) av sine 39 kryssede kamper så langt med en forbløffende målforskjell på +179. Absolutt galskap! Det siste nederlaget til den regjerende Champions League-vinneren var 1. juni 2021.

De har allerede oppnådd to titler

Hovedtrener Jonatan Giraldezs side har sikret seg mesterskapet i Primera Division kun seks kamper før slutten av denne sesongen. Og allerede i januar kunne de feire sin første tittel for sesongen med suksessen i Super Copa. Katalanernes mål er å bringe firingen til Barcelona. To titler er allerede i hendene, ytterligere to mangler fortsatt. I Copa de la Reina, som i Champions League, er de allerede i semifinalen. For øyeblikket er utsiktene for firedobling denne sesongen rosenrøde.

Putellas overgår Pedri i trøyesalg

Men ikke bare er suksessen på banen imponerende, kvinnene setter også sitt preg på salget av trøyene. For nylig, på en dag med herrekamper, var skjorten med nummer 11 og navnet til kaptein Alexia Putellas på ryggen den desidert mest solgte skjorten i Camp Nous-fanbutikken. Den dagen ble han solgt dobbelt så ofte som unge Barça Pedris bestselgende menn.

Tre tidligere ulver i Barcelona-klær

Tre tidligere Wolfsburg-kvinner er for tiden opptatt med Barca-kvinner og tar imot fredag (18:45 direkte i tickeren på skysport.de) deres tidligere klubb på Camp Nou. Den fremragende norske spilleren Caroline Graham Hansen kom til fra Wolfsburg i 2019 og er på høyrekanten. Også svenske Fridolina Rolfö og norske Ingrid Engen kom til klubben forrige sesong.

Les mer om forfatteren Eileen Doeker

Alle andre viktige nyheter fra sportsverdenen finner du i Nyhetsoppdateringen.

Related Videos

Leave a Comment