Home » Kule steder for lovlig villcamping i Tyskland

Kule steder for lovlig villcamping i Tyskland

by Ashley Olsen

Bare gå med teltet og sett opp leiren hvor du vil – i land som Norge eller Sverige er det tillatt. I Tyskland kan det derimot bli veldig dyrt, med en bot på opptil 1500 euro dersom du overnatter ulovlig i nasjonalparken.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Men hvis du leter etter et lovlig alternativ til overfylte campingplasser, et hjørne av frihet omgitt av natur, finner du det også i Tyskland Finn det. Det er nå flere plattformer som har satt seg som mål å spore opp lovlige teltplasser unna organiserte campingplasser. Der kan enkeltpersoner tilby sin jord både i byen og på landet – for noen er det til og med gratis. Vi presenterer for deg elleve av dem.

1. Turplasser

En blanding av vill- og teltcampingplasser er såkalte trekkingsteder, det vil si spesielle steder for lang- og langdistansevandrere i Tyskland. De er tilgjengelige til fots, på sykkel eller med båt, for eksempel. Turstedene har et minimum av infrastruktur, som toaletter, men betaler. Likevel kan du bo her for småpenger omgitt av natur.

Lær mer etter kunngjøringen

Som med villcamping gjelder regler for turplasser. Tursteder må vanligvis bestilles på forhånd på grunn av deres lave kapasitet. En oversikt over turstedene i Tyskland, som har økt de siste årene, har Tysk alpinklubb på sin hjemmeside.

Camping i naturen: Et telt står på en vill eng, blant blomster, gress og trær.

2. Roadsurferplasser

Camping fritt i naturen, og helt lovlig i Tyskland og andre europeiske land. Det er dette plattformen ønsker Roadsurferplasser by på. Enkeltpersoner kan registrere eiendommen sin på tomten, enten det er et jorde, en skog, en eng eller ved et vann, enten det er en gård, en vingård eller en hestegård, enten det er en asfaltert parkeringsplass eller en idyllisk hage.

Ifølge en kunngjøring fra Roadsurfer kan alle som eier siden delta. Forutsetningen er at det er lovlig å campe der og at anlegget er trygt og godt vedlikeholdt. Verten legger ut bildene selv, styrer tilgjengeligheten og setter prisen på telt- eller campingvognplassen. Foreløpig er prisene for overnatting i Bayern mellom 6,00 euro og 57,50 euro.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

3. 1 natt telt

Patrick Pirl beskriver prosjektet sitt som «sofasurfing for telt». 1 natttelt. Også her kan enkeltpersoner melde fra om sine eiendommer, som vises på kart på nettsiden. De skal også angi om det for eksempel finnes sanitæranlegg. I motsetning til mange andre plattformer tilbyr 1 Nite Tent til og med gratis netter på registrerte campingplasser.

Campister har et stort utvalg og trenger bare å velge reisemål – det er for tiden rundt 500 tilbud, de fleste i Tyskland. Men du kan også finne camping i Belize, Gran Canaria, Danmark, Portugal, Spania, Italia, Sveits, Romania, Ungarn, Polen, Østerrike, Hviterussland, Belgia og Nederland.

4. Everybody’s Land

Initiativtakerne til alles land kreve at Tyskland, som for eksempel Norge, får en lov som garanterer fri tilgang til naturen. Der kan folk bare slå opp teltet i naturen hvis de følger visse regler, som å kaste søppel og holde seg på ett sted i opptil 48 timer for ikke å skade bakken.

Jedermannsland-satsingen ble opprinnelig født som en del av en bacheloroppgave. Ulike teltplasser er nå samlet på stedet, for eksempel på delt privat grunn i skogen eller på engene. Parkeringsplasser er sortert etter føderal stat og koster forskjellige avgifter.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

5. Campingplass

«Del landet ditt, hagen din eller din lille campingplass som en mikrocampingplass», forklarer nettstedet til campingplass. Produsentene garanterer «en unik beliggenhet omgitt av natur». Interesserte kan bruke plattformen til å leie en campingplass, men også parkeringsplass for bobil, samt luksustelt, trehytter og hytter.

Ambisjonene til produsentene er store: De ønsker å skape et nettverk med så mange teltplasser innen fem år at du aldri er mer enn 30 minutter fra en campingplass. For bobiler er det imidlertid avgifter her også – premiebeløpet bestemmes av den som legger ut tilbudet.

6. Telt hjemme

Nettsiden hjemme telt forhandler også private tomter til private bobiler. Teltplasser og bobilplasser tilbys – i hele Tyskland. «Tjen ekstra penger, få nye venner og muliggjør bærekraftig reise i Tyskland», heter det på nettstedet.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Gründer Nina Heyder kom på ideen etter en utenlandsreise. Der var hun i stand til å sette opp teltet sitt billig i hagene til forskjellige individer. I motsetning til andre plattformer, refererer teltet hjemme til forbudet mot overnatting på nettsiden. Reservasjonsforespørsler vil derfor ikke bli akseptert i fengselsperioden.

7. Varme dusjer

Plattformen har omtrent 161 000 medlemmer og 104 000 verter i 161 land Varme dusjer, på engelsk: varme dusjer. Portalen ble grunnlagt av sykkelturister for sykkelturister. Reiser du med sykkel, telt osv. kan du besøke en vert og dusje der og finne et sted å overnatte.

Men det er også noen regler på Varme dusjer. Ifølge nettstedet er det kun syklister som har lov til å bruke nettet. Dessuten er det kun personer over 18 år som kan bruke tilbudet. Warm Showers, registrert som en amerikansk veldedighetsorganisasjon, krever medlemmene et gebyr for å betjene plattformen.

8. Backcountry Camp

På en innsjø eller en elv, på en alpakkagård eller en fjellgård, i frukthager eller vingårder – mer enn 1000 private parkeringsplasser er på den nye bookingplattformen»Hinterland.camp» finn. Det spesielle: De er alle på en tilbaketrukket beliggenhet, noe som betyr at du ikke har noen naboer under oppholdet. Du kan nå mange steder til fots, på sykkel eller med campingvogn.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

«Hinterland» ble stiftet sommeren 2020, det vil si midt i koronapandemien, og etter eget utsagn ble det booket over 25.000 overnattinger gjennom portalen i fjor. Ifølge sin egen beskrivelse ønsker «Hinterland» å være en slags Airbnb for bobiler. Det er store prisforskjeller – enkeltparkeringsplasser er tilgjengelig fra 5 euro per natt, den dyreste overnattingen er en ecolodge i Hessen til 184 euro.

8. Alpakka Camping

hvem på plattformenAlpakka campingplass» finner en parkeringsplass, overnatter på bønders og vinbønders land. Plattformen tilbyr mer enn 2000 parkeringsplasser i Tyskland og Østerrike, og selskapet planlegger å utvide til Frankrike og Italia.

For å reservere plass må du opprette en gratis brukerkonto, parkeringsplasser er noen ganger tilgjengelig for mindre enn 10 euro per natt. Selskapet «AlpacaCamping» ble grunnlagt i mars 2021 og grunnla Tysklands første campingsamfunn med Oberschwarzach i Bayern.

Ordføreren i Oberschwarzach, Manfred Schötz (fra venstre), med Simon Illner og Christopher Feuerlein fra «AlpacaCamping».

10. Takgiver

takdonor fungerer omtrent som Couchsurfing. De som registrerer seg gjennom katalogen tilbyr syklister gratis overnatting. Syklister kan derimot finne disse tilbudene via plattformen.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Nettverket har eksistert siden 1987. Registrering koster 3 euro, pluss 15 euro per år. Det er en liste med over 3300 adresser i hele Tyskland som tilbyr gratis overnatting til andre mennesker. Men: gjensidighetsprinsippet gjelder – bare de som også tilbyr overnatting kan bo hos andre syklister.

11. Du og utsikten

Oppstarten «You and View» (tidligere: «Stadt Land Bus Camping»), grunnlagt i 2020, tilbyr i dag mer enn 80 parkeringsplasser fra private tilbydere i hele Tyskland, med fokus fortsatt på Niedersachsen (hvor turisme er tillatt igjen forresten). . Plasser for bobiler er på landsbygda og hører ofte til gårder og opplevelsesgårder. Her finner du overnatting mellom traktorer og kuer, på innsjøer og elver, enger og jorder, i skogkanten eller under frukttrær – og du kan nyte naturen uforstyrret.

På nettplattformen til «deg og se“ du finner et sammendragskart med alle tilgjengelige parkeringsplasser. Du vil også finne ut om det er dusjer og toaletter, strømtilkopling eller ferskvannsforsyning på stedet og hvilke aktiviteter og tjenester som tilbys. Noen verter serverer for eksempel frokost eller har badstue og boblebad som gjestene kan bruke. Bestilling og betaling skjer direkte via plattformen. Prisene starter på ti euro per natt og per plass.

Leter du etter mer inspirasjon? Du finner tips til alle større reisemål på Reiserreporter.

reisejournalist

Related Videos

Leave a Comment