Home » Kort om verdensnyheter

Kort om verdensnyheter

by Liv Ullmann

Vatikanet uttrykker solidaritet etter angrepet på den irakiske premieren

Pave Frans uttrykte sin solidaritet med den irakiske statsministeren, Mustafa Al-Kadhimi, etter et angrep på statsministerboligen, melder Vatican News. En drone lastet med eksplosiver skadet syv av Al-Kadhimis livvakter, men var uskadd. Ingen gruppe har tatt ansvar. Et telegram signert av Vatikanets utenriksminister, kardinal Pietro Parolin, uttalte at pave Frans «ønsker meg å formidle hans bønnfulle nærhet til deg og din familie og til de sårede». Han fordømte den «sjofele terrorhandlingen» og uttrykte håp om at det irakiske folket vil bli «bekreftet i visdom og styrke i å forfølge fredens vei gjennom dialog og broderlig solidaritet». Pave Frans besøkte Irak i mars (Nyheter, 5. mars).

Hvor kan vi tilbe, spør fengslede iranske kristne

IRANSKE kristne som soner fengselsstraff har lansert videoappeller til sin regjering, som en del av en ny kampanje, # Place2Worship, lansert denne uken av en koalisjon av veldedige organisasjoner, som inkluderer Open Doors, Article18, Christian Solidarity Worldwide og Release International. Babak Hosseinzadeh og Behnam Akhlaghi var en del av en gruppe på ni medlemmer av en husmenighet som ble arrestert i 2019. De ble dømt til fem års fengsel på anklager om å «handle mot nasjonal sikkerhet ved å fremme kristen sionisme». I forrige måned, mens de var ute av fengselet i permisjon, spilte de inn meldinger der de ba regjeringen forklare hvor de kunne tilbe etter løslatelsen. De skrev også et felles brev med Saheb Fadaie, en pastor som soner en seks års fengselsstraff (News, 14. juli 2017). «Hvis jeg blir fortalt: «Vi respekterer din tro, vi respekterer din tro, og det eneste problemet vi har med deg er at du går i en husmenighet», er spørsmålet mitt: hvis denne respekten virkelig eksisterer, hvor skal jeg da delta i en husmenighet. kirken etter at jeg ble løslatt?» spurte Mr. Akhlaghi i videoen hans.

Parlamentarikerne fordømmer den cubanske undertrykkelsen

EN ERKLÆRING som fordømmer den cubanske regjeringens fortsatte målretting av religiøse ledere etter landsomfattende protester som startet i juli (News, 16. juli) ble utgitt av Pan-Party Parliamentary Group (APPG) for International Freedom of Religion eller trosbekjennelse. Han sier at to pastorer, Yéremi Blanco Ràmirez og Yarian Sierra Madrigal, ble holdt incommunicado i to uker og deretter «tvunget til å signere et juridisk dokument som rettferdiggjorde arrestasjonen og fengslingen deres i tilfelle potensielle fremtidige forbrytelser, inkludert deltakelse i ikke-offentlige protester. autorisert eller enhver annen handling tolket som kritikk av det kommunistiske systemet”. Han trekker også oppmerksomhet til saken om en romersk-katolsk prest, far Castor José Álvarez Devesa, som ble «slått og holdt incommunicado», og ble «målrettet med verbale angrep og hærverk av mengden mot menighetshuset hans». Pastor Lorenzo Rosales Fajardo forblir varetektsfengslet, og står overfor «fabrikerte kriminelle anklager». Uttalelsen oppfordrer den britiske regjeringen til å «ta opp menneskerettighetsbrudd med den cubanske regjeringen».

«Bandittene» kidnapper de troende i Kaduna baptistkirke

MINST 100 kristne ble kidnappet av væpnede kidnappere som stormet en gudstjeneste ved Emmanuel Baptist Church, Kakau Daji, Kaduna delstat, Nigeria, 31. oktober, rapporterte Open Doors. En troende ble drept. Talsmann for veldedige organisasjoner sør for Sahara, Jo Newhouse, sa forrige uke: «Denne kidnappingen er et sjokkerende eksempel på frekkheten til de såkalte bandittene og den tilsynelatende grenseløse straffriheten som øker i Nigeria. Regjeringen skuffer sine innbyggere alvorlig i denne saken, og den fortsatte ulovligheten skaper en ideell grobunn for ekstremisme. Han ba om «glødende bønn for frigjøring av kirkemedlemmene, og at Herren vil bruke denne situasjonen til å få til en endring i denne situasjonen.»

Related Videos

Leave a Comment