Home » Koronavirus i Norge: maskekrav og siste restriksjoner opphevet – politikk

Koronavirus i Norge: maskekrav og siste restriksjoner opphevet – politikk

by Siv Jensen

Norge har godkjent nesten alle de resterende kronetiltakene. Selv i det skandinaviske landet gjelder ikke lenger maskekravet og en meters avstandsregelen.

Av rød / dpa

02/12/2022 – 10:49

Oslo – Norge sier farvel til Danmark og Sverige for nesten alle gjenværende kronestørrelser. Etter en større oppløsning for snart to uker siden, gjelder ikke lenger de fleste andre restriksjoner i det skandinaviske landet, inkludert kravet om å bære maske og en meters avstandsregelen. – Avstanden mellom oss er ikke lenger nødvendig, sa statsminister Jonas Gahr Støre i Oslo lørdag. Som et symbol på opphevelsen av maskeplikten la han munn- og nesebeskyttelsen i innerlommen på jakken.

Pandemien utgjør ikke lenger en stor helsetrussel for folk flest, sa Støre. Omicron-varianten av koronaviruset gir et mildere sykdomsforløp, og vaksinasjoner har gitt god beskyttelse. I følge statsministeren gjenstår to anbefalinger: bare voksne med symptomer skal testes og de som tester positivt som voksne bør holde seg hjemme i fire dager. Alle opptakskrav oppheves.

Støre hadde allerede i begynnelsen av februar varslet en fullstendig lempelse av restriksjonene på kronen. Dette innebar blant annet at det ikke lenger var restriksjoner på administrasjon av alkoholholdig drikk og sports- og fritidsaktiviteter. Nordmenn måtte imidlertid fortsatt holde avstand til hverandre og fortsette å bruke ansiktsmasker i butikker, offentlig transport og andre overfylte situasjoner.Related Videos

Leave a Comment