Home » Kong Haralds hyllest til ledelsen av landets krone:

Kong Haralds hyllest til ledelsen av landets krone:

by Russell Crowe

Pandemien resulterte i at fjorårets stortingsmiddag ble avlyst, men torsdag er tiden inne for å gjenoppta tradisjonen som har eksistert siden 1906.

Middagen, den 103. i rekken, ble også en retur for kronprinsesse Mette-Marit, som på grunn av sykdom var borte fra praktisk talt alle gallamiddager. Svensk dameblad også skrevet på.

Kong Harald (84), som måtte støttes på krykker etter operasjonen i vinter, var vertskap for de 204 gjestene som var samlet i paradehallen.

Stortinget er den norske lovgivende forsamling.

Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN

«Guidet landet med stødig hånd»

I sin tale ønsket kongen velkommen til et nytt parlament med 48 nye representanter. Kongen berømmet politiske partier for å ha lyktes med en vellykket valgkamp til tross for pandemien.

I talen berømmet han også Norges håndtering av koronapandemien og rettet en tanke til de som har mistet sine nærmeste.

– I kveld vil jeg takke – for Stortinget som sammen med regjeringen og våre helsemyndigheter tok ansvar. Sammen har dere ledet landet med stødig hånd, sa kongen.

En av de viktigste erfaringene med pandemien er hvor viktig tillit er, fortsatte kong Harald.

– Tilliten i så stor grad til våre politikere, myndigheter og helsevesen har nok påvirket utfallet av pandemien. Dette er ikke noe vi kan ta for gitt.

Det ble personlig

Kong Harald understreket også i sin tale hvor viktig moderne teknologi var for kontakt mellom mennesker under pandemien. Og også for ham selv, viste det seg. Kongen sa at han endelig hadde gått med på familiens ønske om en mobiltelefon.

– Gleden i familien var stor da jeg fikk mobiltelefon. Det tok meg bare 40 år.

Kong Harald avsluttet sin tale med å skåle for Stortinget og Norge, og ønsket hver representant lykke til i alle de oppgaver som skal utføres til beste for land og folk.

FOR Å VITE MER: Den norske kongen om fremtiden på tronen
FOR Å VITE MER: Den norske kongens vakre appell til folket

LES OGSÅ: Kong Harald av Norge innlagt på sykehus

Related Videos

Leave a Comment