Home » Klaveness fornyer kritikken av Qatar: FIFA-alarmklokken søker DFB som en alliert

Klaveness fornyer kritikken av Qatar: FIFA-alarmklokken søker DFB som en alliert

by Roald Amundsen

Klaveness fornyer kritikken av Qatar
FIFA-våkneren ser etter DFB som alliert

Hennes mye omtalte FIFA-kongresstale gjorde Lise Klaveness berømt med ett slag. Presidenten i Norges forbund er den eneste som kritiserer Qatar som arrangerer VM. I kampen for endring i emiratet ønsker han å skape en «sterk allianse» – med det tyske fotballforbundet.

I sin kamp for endringer i verdensfotballen er presidenten i det norske forbund, Lise Klaveness, først og fremst avhengig av samarbeid med DFB. Etter den klare kritikken av arrangøren av Qatar-VM og verdensforbundet på FIFA-kongressen i Doha i slutten av mars, var det tyske forbundet med den nye DFB-presidenten Bernd Neuendorf og generalsekretær Heike Ullrich den første «til å kontakte meg etter kongressen og fortell meg at han lovet sin støtte, «sa 40-åringen fra» Bild am Sonntag «. Qatar har blitt kritisert i årevis på grunn av menneskerettighetssituasjonen og forholdene for utenlandske arbeidere.

Han har en avtale med Neuendorf for en telefonsamtale i morgen mandag. «Vi ønsker å diskutere hva vi konkret kan gjøre sammen for å endre noe,» sa han. «Og kanskje er dette starten på et produktivt og langsiktig samarbeid mellom de tyske og norske foreningene.»

I følge Klaveness, med tanke på verdensmesterskapet på slutten av året i Qatar, er «hvilke tiltak som trengs for å fremme endring og forhindre ytterligere brudd på menneskerettighetene» viktig. DFB støtter Norges fremstøt for å opprette et «senter for migrantarbeidere» i vertslandet for VM som et kontaktpunkt for de mange gjestearbeiderne i ørkenstaten, sa Klaveness. Også emiratets diskriminering av mennesker på grunn av deres seksuelle legning eller kjønn.

«FIFA sier at LHBTQ-personer er trygge under VM i Qatar. Men er det virkelig slik når det er ulovlig å være homofil der?» spurte den tidligere landslagsspilleren. «Og i alle fall gjelder problemet ikke bare VM, det er noe grunnleggende».

Fotballen må ta ansvar for seg selv, spurte han. «Korrupsjon i egne rekker må stoppe. Vi må kunne gjøre en reell forskjell når det gjelder etiske verdier og menneskerettigheter.» Det er ingen tid å miste. «Og begynnelsen ble gjort med samarbeidet mellom Tyskland og Norge».

Related Videos

Leave a Comment