Home » Kjempeløft for Möregårdh – femteplass på verdensrankingen: «Syk»

Kjempeløft for Möregårdh – femteplass på verdensrankingen: «Syk»

by Liv Ullmann

Helt siden Möregårdh våknet i morges og nyheten begynte å spre seg, har han forsøkt å fange følelsen midt i gratulasjoner fra venner. Det er en stor nyhet innen svensk bordtennis som har spredt seg over hele verden.

Hva betyr det for deg å bli nummer fem i verden?

– Det betyr veldig mye. Jeg får mye gåsehud når jeg tenker på det. Å bli blant de 10 beste i verden er veldig vanskelig, og de fem beste er mye, mye vanskeligere. Det er helt utrolig og jeg er stolt av meg selv, sier Möregårdh til SVT Sport.

Möregårdh beskriver verdenstoppen på følgende måte. Han kan derfor også vurdere seg selv:

1) Fra Zhendong, Kina
– Han skal være der og vinne konkurranser, spesielt de største konkurransene hvor du får flest poeng på ledertavlen. Den fortjener å være der.

2) Ma Long, Kina
– En myte om ping-pong, den beste noensinne hvis du spør deg selv så mange. Han og Fan Zhendong pendler mellom første og andre.

3) Liang Jingkun, Kina
– Han er en eksepsjonell spiller. Han har vunnet tre turneringer på rad, noe som er veldig vanskelig og har et høyt minimumsnivå og kan slå enhver god kineser.

4) Hugo Calderano, Brasil
– En fantastisk spiller som har vært tredje, fjerde en stund. Han har et veldig høyt nivå som gjør at han kan slå Fan Zhendong. Minimumsnivået hans er litt lavere, noe som betyr at han kan tape mot litt dårligere spillere.

5) Truls Möregårdh, Sverige
– Han er en spiller som også fortjener å være der. Jeg har vist i store turneringer at jeg har et fantastisk toppnivå som gjør at jeg kan slå veldig gode spillere. Da bør du ikke være fornøyd, men jeg vil prøve å holde meg på topp 10 så lenge som mulig. Det er dette jeg vil strebe etter og det blir et helt annet steg jeg må ta nå, for å heve minimumsnivået. Det blir et vanskelig og interessant steg å ta, sier Truls på sin egen standard.

Det er uklart om han blir værende i Eslöv

Hvilken analyse har du etter VM-finalen i november hvor du tapte mot Fan Zhendong?
– Jeg sjekket det et par ganger, jeg synes jeg har et bra spill. Ikke rart, han var den beste spilleren.

Føler du at du kan slå ham eller er han for god?
– I ping-pong kan mange ting skje, starter du bra kan spillerne bli nervøse og da kan mange ting skje, men det er klart at han er noen skritt unna ham men det er ikke umulig.

Möregårdh gikk rett til singel i Pingisligan- og SM-sluttspillet, men Eslövs side var ikke nok i den avgjørende finalen mot Halmstad. Det er ikke klart hva neste sesong blir.

– Det er ikke helt klart med Eslöv, selv om jeg liker å spille i Sverige, men det er andre utfordringer også. Jeg skal spille med den tyske klubben Ulm i Champions League. Det er det eneste som ble spikret denne høsten, sier Möregårdh.

Sverige har en ny storhetstid med tre spillere blant de 16 beste i verden. Kristan Karlsson og Anton Källberg har også tatt store steg på stillingen. Ikke siden januar 2002, da Jan-Ove Waldner ble nummer fem i verden, var ikke en svensk spiller så høy.

Til verdensrankingen.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Se Truls Möregårdhs beste ball fra toalettet

Related Videos

Leave a Comment