Home » Kiels håndballspillere i krise

Kiels håndballspillere i krise

by Russell Crowe

THW Kiel har ikke vunnet fire strake Bundesliga-kamper. Rekordmesterne ble til og med beseiret av den nyopprykkede TuS N-Lübbecke. Skuffelsen er stor.

Kiel-manager Filip Jicha kunne ikke forhindre at laget hans tapte. Foto: Frank Molter / dpa (Bilde: dpa)
(Foto: Frank Molter / dpa)

Kiel – Administrerende direktør Viktor Szilagyi ble forbanna etter THW Kiels nesten pinlige 25:29 fiasko på nyopprykkede TuS N-Lübbecke.

«Vi har hatt mye uro i det siste,» sa Szilagyi. «Men vi godtar det ikke. Et slikt aspekt er utilgivelig. Uten at vi ønsker å forringe Lübbeckes prestasjon, er dette en forlegenhet for oss.» Håndballrekordmesteren er i en skikkelig krise etter den fjerde seriekampen uten seier på rad og har mistet kontakten med den ledende Bundesliga-duoen. SC Magdeburg og Füchse Berlin før landslagspausen.

Rastløshet i laget

For bransjelederen går det foreløpig ikke etter planen. På den ene siden annonserte superstjernen Sander Sagosen nylig sin avgang senest 30. juni 2023. I likhet med sine andre norske landslagsspillere Magnus Röd (SG Flensburg-Handewitt) og Magnus Gullerud (SC Magdeburg), er bakspilleren tilknyttet det nye Kolstad IL-prosjektet. Nylig har det også vært vaksinasjonsgjennombrudd i Sagosen og Steffen Weinhold, som har tapt flere kamper på grunn av en kronekarantene, og den uhyre høye tettheten av konkurrerende spill.

Banen for THW så imidlertid satt ut før kampen mot rekordklatreren fra Lübeck. Klubben hadde allerede fredag ​​avklart Sagosen-saken og varslet at nordmannen, som kom fra Paris Saint-Germain i 2020, ikke vil forlenge kontrakten sin, som går tilbake til 2023. Videre er Sagosen og Weinhold tilbake i troppen, samt klubbløperen Patrick Wiencek, som sist gikk glipp av Champions League på Vardar Skopje av personlige årsaker.

THW i Lübeck nesten uten sjanse

Men ingenting samlet seg på gulvet. «Lübbecke kjempet til han falt og vant på en absolutt fortjent måte. Vi hadde faktisk ingen sjanse,» sa THW-kaptein Domagoj Duvnjak og la til anger:» Det er ingen unnskyldning for dette spillet. «Szilagyi ble enda tydeligere i analysen sin.» I dag manglet vi det grunnleggende. bebreide oss for ikke å ha satt alt på banen fra første minutt. Å være robust er noen ganger viktigere enn kvalitet «, kritiserte østerrikeren.» Og da vi kjempet for å komme inn, var det allerede for sent.»

Alt trener Filip Jicha forsøkte å gjøre hadde ingen effekt. Uansett om det var bytte av forsvarssystem eller bruk av banens syvende spiller i den offensive fasen. Den uselviske klatreren hadde alltid et klart svar og til slutt jublet han fortjent over sin første seier mot Kiel på 19 år. «Dette er en følelse,» sa TuS-sjef Emir Kurtagic.

Komplett program

Etter den kommende landskampspausen fortsetter THW med sine hjemmekamper mot Bergische HC 11. november og mot TSV Hannover-Burgdorf 14. november. Da er det viktig å ikke la gapet med Magdeburg og Berlin bli enda større. Og de tyske mesterne er også under press i Champions League. 18. november må danske Aalborg HB forsvare andreplassen i gruppe A. Dette må oppnås på slutten for å hoppe over sluttspillrunden og gå rett til kvartfinale.

© dpa-infocom, dpa: 211030-99-802395 / 4

Related Videos

Leave a Comment