Home » Katolikker over hele verden feirer allehelgensfesten | DOMRADIO.DE

Katolikker over hele verden feirer allehelgensfesten | DOMRADIO.DE

by Russell Crowe

Mandag feiret katolske kristne fra hele verden allehelgensfesten. På ettermiddagen minnet de de døde, besøkte kirkegårdene og dekorerte gravene. Et overblikk…

Pave Frans oppfordret kristne til å handle profetisk. Glede og profetisk handling er vesentlige elementer i det kristne livet. Mange helgener hadde uttrykt dette med sine liv, sa kirkesjefen under middagsbønnen på Petersplassen.

Ifølge paven kastet Jesus menneskelige kriterier over bord ved å påkalle en ny menneskelig eksistens, en ny måte å leve på: «Gjør deg selv liten og betro deg til Gud i stedet for å heve deg selv over andre; vær saktmodig i stedet for å prøve å importere; Utøv barmhjertighet i stedet for bare å tenke på deg selv; arbeid for rettferdighet og fred i stedet for å gi næring til urettferdighet og ulikhet”.

Bätzing: Bilder møter aldri hele virkeligheten

Presidenten for den tyske bispekonferansen, Msgr. Georg Bätzing, advarte mot å bli blendet av bilder. Hellige blir ofte overskrevet. Derfor er det viktig å komme så nærme originalen som mulig, sa han i Limburg. Bätzing inviterte folk til å bli mer bevisste på virkeligheten. «Bilder tegner sin egen virkelighet; de møter aldri hele virkeligheten.»

Når du hører navn som Maria, Petrus, Franziskus, Hildegard, Edith Stein, Katharina Kasper eller Johannes Paul II, har du umiddelbart i tankene bilder, scener, historier eller spesielle ord av disse helgenene. «Det samme gjelder her: ettertiden har tegnet bilder hvis konturer visstnok er lysere, fargene mer fargerike, formene mykere, deres kraftigste uttrykk for virkeligheten,» sa biskop Bätzing.

Hjelpebiskop Rolf Steinhäuser: Hva er veien til hellighet?

Overgangslederen for erkebispedømmet i Köln, hjelpebiskopen Rolf Steinhäuser, feiret det pavelige embetet tildelt av DOMRADIO.DE i Kölnerdomen. I sin preken spør Steinhäuser: «Hva kan motivere oss på veien til hellighet?» Steinhäuser sier han leste om den hellige Teresa i høytiden. Helgenen, som inntil da ikke hadde vært spesielt sympatisk med ham, var oppfinneren av «det himmelske løftet» og «den lille veien».

Hans liv viser at det ikke er våre dyder som betyr noe, men Gud alene. De velsignede i himmelen, ifølge Teresa, ville ha gjort de samme feilene og utholdt de samme kampene som mennesker på jorden.

Biskopen av Basel Gmür avslutter pilegrimsreisen til Kevelaer

I Kevelaer ved Nedre Rhinen, det nest største pilegrimsmålet i Tyskland, ble pilegrimssesongen avsluttet på Allehelgensdag. Biskopen av Basel Felix Gmür stengte symbolsk pilegrimsdøren til Marienbasilikaen.

Ifølge pilegrimsrektor Gregor Kauling besøkte betydelig flere pilegrimer Kevelaer i andre halvår. Imidlertid er antallet fortsatt langt under nivået før kronen. Det anslås at nesten halvparten så mange mennesker har ankommet enn før pandemien.

Byen Kevelaer, med en befolkning på 28 000 og vanligvis rundt 800 000 pilegrimer per år, er det nest største katolske pilegrimsmålet i Tyskland etter Altötting i Bayern. Hovedattraksjonen er maleriet av Maria «Consolatrice dell’Addolorata» fra 1641, på tidspunktet for trettiårskrigen (1618-1648).

To personer døde i en skyting på en spansk kirkegård

I Spania ble to personer drept mandag morgen i en skyting på kirkegården i landsbyen Torrent. Ifølge media møttes to rivaliserende romfamilier på kirkegården; i et tiltagende slagsmål ble skytevåpnene plutselig trukket.

I den vestlige kirken har allehelgensfesten blitt feiret 1. november siden 900-tallet. De dødes dag, feiret 2. november, tok tak rundt 200 år senere. Opprinnelig var ikke 1. november en dag for minne om de døde, men en minnedag om oppstandelsen og ukjente helgener. Den virkelige minnedagen er de dødes dag.

Related Videos

Leave a Comment