Home » Katie Couric på «Go There»

Katie Couric på «Go There»

by Russell Crowe

I sin nye memoarbok, «Going There», skriver Katie Couric om karrieren sin som vert for «Today og den første kvinnen som har «CBS Evening News»-solo. Som tittelen antyder, skriver hun også om vanskelige personlige temaer, inkludert farens og den første mannens død. I denne ukens podcast sier hun at den vanskeligste delen av boken å skrive handlet om hennes tidligere «Today»-kollega Matt Lauer og hennes fall over påstander om seksuell overgrep.

«Følelsene mine var så kompliserte og de endret seg definitivt over tid,» sier Couric. «Jeg følte at jeg nesten gjorde mine egne terapiøkter. Jeg gjorde noen originale rapporter – som høres så pretensiøse ut – men jeg besøkte faktisk noen av menneskene som ble påvirket av oppførselen hans, og det var veldig, veldig nyttig. Og jeg har snakket med mange eksperter om det. Jeg tok kontakt med folk som hadde skrevet mye om maktmennene. Det var rundt den tiden det skjedde, for jeg prøvde virkelig å finne ut av det i hodet mitt. Jeg snakket med spesialister i kjønnsstudier, jeg snakket med advokater som representerte ofre. Det var et ekte oppdrag for meg, og mye sjelegransking ærlig talt.

Kreditt…André Eccles

John McWhorter besøker podcasten for å diskutere sin nye bok, «Woke Racism: How a New Religion Has Betrayed Black America».

«Jeg tror det er en viss type våken person som er fanget i en sinnstilstand der ideen er at måten du viser at du er en god person på er å vise at du er våken – at du er klar over, fordi f.eks. at rasisme eksisterer, og det er ikke bare N-ordet og folk som brenner kors på folks plener, «sier McWhorter.» Du vil vise at du er klar over det. Det koker ned til det punktet hvor en bestemt type person tror at det å vise deres bevissthet om det er nøkkelen, uansett hvilken effekt du foreskriver på ekte svarte mennesker. Så selv om det er det siste disse menneskene ville mistenke på egenhånd, tror de ikke at svarte mennesker er viktigere enn deres ved å vise at de er ikke rasister Han er en ivrig rasist, så vidt jeg er bekymret for.

Også i denne ukens episode reflekterer Tina Jordan over bokanmeldelsens historie når hun feirer sin 125-årsdag; Alexandra Alter har nyheter fra forlagsverdenen; og Dwight Garner og Jennifer Szalai snakker om bøker de nylig har anmeldt. Pamela Paul er verten.

Her er bøkene Times-kritikerne diskuterte denne uken:

Vi vil gjerne høre dine tanker om denne episoden og Book Review-podcasten generelt. Du kan sende dem til books@nytimes.com.

Related Videos

Leave a Comment