Home » Kathy Kay: Klar for enhver utfordring

Kathy Kay: Klar for enhver utfordring

by Siv Jensen

Kathy Kay hadde en unik mulighet som ung mann. Leksjonene han lærte endret livet hans.

Northampton, MA – News Direct– Ledende finanskonsern

En dag kom det et brev til Kathy Kays hjem til videregående skole i Detroit, som inviterte henne til et Focus-sponset retreat: HOPE. Organisasjonens mål var å hjelpe dyktige, motiverte og vanskeligstilte elever som henne med å lære mer om muligheter etter videregående skole.

For en tenåring hvis hardtarbeidende foreldre ikke hadde høyskoleutdanning, markerte møtet et vendepunkt i Kays liv. «Moren min var administrativ assistent, men hun fikk ikke sjansen til å fullføre videregående,» sier Kay. «Jeg har alltid vært interessert i matematikk og naturfag, men jeg visste ikke at noen som meg kunne gå på college. Retreatet var en mulighet for alle oss studenter til å forstå at vi kunne gjøre noe mer.»

Kay har ikke glemt den beskjeden: potensialet ditt er like bra som tilgangen din til verktøyene for å få ting til å skje. I Kays tilfelle spiret det uventede brevet fra lenge siden til en solid karriere, en konserndirektør og informasjonssjef hos Principal.®og en forpliktelse til å utnytte utdanning og teknologi for å hjelpe flere mennesker med å realisere vendepunktene deres.

«Dette var selskapet for meg.»

Etter å ha trukket seg fra videregående, doblet Kay karakterene sine og vant et stipend for en hel tur til Wayne State University. Til å begynne med fulgte hun en premedisinsk vei, men konkluderte raskt med at biologi ikke var noe for henne. Datavitenskap vinket; Kay var alltid oppmerksom på familiens hardtarbeidende historie, og visste at disse jobbene var godt betalt. «Jeg elsket de timene,» sier han. «Maskinene gjør akkurat det du ber dem om å gjøre og har potensial til å ha en positiv innvirkning.»

Den første i familien som ble uteksaminert fra college, begynte Kay karrieren i General Motors, tok en mastergrad mens hun jobbet og hadde stillinger hos blant annet SunTrust og Pacific Gas and Electric. I 2020 brakte et tilbud fra rektor henne tilbake til Midtvesten fra San Francisco.

Arbeidet bød på nye utfordringer, men rektors kultur var like fristende. «Jeg gjorde noen lekser og skjønte hvor mange fantastiske ting rektor gjør,» sier Kay. «Å jobbe for et selskap som er i tråd med min tro, med et lederteam som er direkte og ekte, er avgjørende».

«Da jeg kom gjennom den første runden med intervjuer, visste jeg at dette var selskapet for meg.»

Mindre friksjon, bedre resultater

Kays rolle i rektor instruerer henne til å overvåke global teknologi, digitale strategier og operasjoner, og fremtidig innovasjon. Hun og teamet hennes analyserer hvilken teknologi av idag forbrukerne trenger og hvordan det i morgen teknologi vil endre deres erfaringer. Det virkelige fokuset for begge utfordringene? «Vær kundesentrisk,» sier Kay. «Jeg kan ikke fortelle deg nøyaktig hvordan teknologien vil se ut om fem eller ti år, men jeg vet at vi alltid er fokusert på hvordan vi kan forstå og løse problemer for kundene.»

Kay vet at teknologi kan gjøre mer for å redusere friksjonen for både små bedrifter og enkeltpersoner, slik at de kan få det de trenger når de trenger det. – Mange er usikre på økonomi og er redde for å spørre, sier Kay. «Teknologi har redusert noe av det, men vi kan bruke informasjon og data i disse sannhetens øyeblikk for å gi en opplevelse som hjelper.»

En annen utfordring for teknologi: et superkonkurransedyktig sysselsettingslandskap. «Teknologer har vært etterspurt gjennom hele karrieren min, så du tilbyr muligheter for læring og videreføring samt veiledning,» sier Kay. «Det er en grunn til at teknologiselskaper tilbyr gratis frokost, lunsj og middag: De vil at du skal jobbe så lenge du tillater dem. Rektor forventer ikke dette fra våre ansatte. Vi har lyttet og han har vært hensynsfull, spesielt med flyttingen vår til fleksibilitet».

Markedsføring, deling og læring

Som barn av depresjonen var Kays foreldre veldig klare med familien sin: Lev innenfor dine midler og spar. «Jeg var ikke klar over at det ikke alltid blir undervist på skolen, og mange har kanskje ikke tilgang til ressursene de trenger,» sier Kay.

Han ønsker å endre det. For eksempel blir noen mennesker som søker om Greater Des Moines Habitat for Humanity-hjem avslått. Hvorfor? «De må vise litt økonomisk sans,» sier Kay. Gjennom sitt sete i organisasjonens styre jobber hun med hvordan hun kan hjelpe potensielle kandidater med å få ressursene de trenger før de i det hele tatt søker.

Han ønsker også å fortsette å endre sammensetningen av teknologi, både for studenter og profesjonelle. «Jenter begynner å bli forelsket i matematikk og datamaskiner på ungdomstrinnet, og det undergraver selvtilliten deres,» sier Kay.

Organisasjoner som PiS15, der Kay er involvert, hjelper til ved å lære vanskeligstilte unge mennesker koding. Hos Principal møtes Pi515 teknologiveiledningsprogrammet to ganger i uken i Principal Community Learning Center, og gir medlemmene tilgang til veiledning i den virkelige verden. Å finne disse forbindelsene i alle aldre er en nødvendighet, sier Kay; han sitter også i styret for Technology Association of Iowa. «Et nettverk er veldig viktig,» sier Kay. «Du trenger folk som støtter deg, som deler og lærer med hverandre.»

Han fant den hos rektor. «Mange bedrifter sier de tror på mangfold og inkludering, men vi lever det virkelig i Principal,» sier Kay. «Vi må alle være personlig ansvarlige og spørre oss selv om vi gjør alt for å snu kursen.»

For flere tiår siden fikk Kay en utfordring og en sjanse. Det har aldri blitt glemt. «Det var en mangfoldig gruppe ungdomsskolebarn som kranglet hardt om rase og spenninger og hvordan vi kunne være ledere og respektere hverandre,» sier Kay. «Jeg ville ikke vært her i dag hvis det ikke var for dem. Det er ingenting jeg er redd for å møte.»

Lær mer om hvordan du får mest mulig ut av utdanningen og ferdighetene dine med en karriere hos rektor: Principal.com/careers

AvsløringerOrganisasjonene og selskapene nevnt i denne kommunikasjonen er ikke tilknyttet noe selskap i Principal Financial Group

Se ytterligere multimedieinnhold og andre ESG-fortellinger fra Principal Financial Group på 3blmedia.com

Se kildeversjonen på newsdirect.com: https://newsdirect.com/news/kathy-kay-ready-for-any-challenge-606460018

Related Videos

Leave a Comment