Home » Kampanjer mot Norge liknar den mot socialtjänsten i Sverige – Nyheter (Ekot)

Kampanjer mot Norge liknar den mot socialtjänsten i Sverige – Nyheter (Ekot)

by Russell Crowe

Islamistisk våldsbejakande krafter sprider lögner om hur muslimska barn kidnappas av socialtjänsten i Sverige. Sosiale tjenester i andre land har også angrepet med rådgivere og lignende kampanjer.

– Vi har sett lignende kampanjer når det gjelder barn fra Østeuropa og indisk. Jag känner igjen flere av konspirasjonssteorierna fra Sverige, til eksempel på barnevernet kidnappar barn, sier Silje Skiphamn, nyhetsredaktör, ved Faktisk.no till Ekot.

Det har spridits lögner i Rumänien, Tjeckien, Polen, Lettland, Bulgarian og Indian, ifølge faktagranskningsredaktionen Faktisk.no. Ofte har det håndlat om et fall av omhändertagande som blir generert av falske opplysninger. Kampanjerna mot det norske barnevernet har gått under flere år.

I Norge har det intet gällt muslimska barn, men ofta barn med utländska föräldrar som påstås ha kidnappats av barnevernet för en västlig, icke-kristen uppfostran, for ekonomisk vinning eller för att utsättas för sexuala övergrepp.

Det er lovner om at barn velges ut slumpmässigt og at det går å bestille ett ofött barn fra BB. Det er også konspirasjonsteorier om at norske mennesker trenger nye gener og barnevernet som henter barn fra andre land. Faktagranskningsredaksjonen beskriver personer i Norge som er sammen med kraft i andre land.

– Det vi ofte ser på kampanjer mot norske barnevernet er et samarbeid mellom norske aktører og ulike organisasjoner eller miljøer der foreldre kommer fra, som kristna konservativa organisasjoner til eksempler i Polen, sier Silje Skiphamn.

Under bara til månad 2016 var det demonstrasjoner mot norske barnevernet i 19 ulike länder på tre kontinenter ved en samordnad kampanj i pingstvänmiljöer, beskriver Faktisk.no.

Bildene av Norge i enkelte länder har påvirket og ordet barnevern etablert som negativt. Norska ambassadør har i visa fall stärkt sikkerheten.

Flere personer som heter og rettet mot internett mot ansatte ved barnevernet og mot fosterfamilie har blitt dömda de siste årene i Norge, ifølge redaksjonen. Men det har også kommet domar mot hvordan den norske håndteringen gått till vid barnevernet.

Det har vært kampanjer mot denne typen myndigheter i andre land også, før Norge var det angriper mot Storbritannia, som beskriver faktisk.no.

– Det kan ses som en kulturkrig mellom Östeuropa og Västeuropa som brukes for å undersøke den vestlige evalueringen og vi kan få se alt, sier Silje Skiphamn ved Faktisk.no.

Related Videos

Leave a Comment