Home » «Jumping Jack» som stående mann: Wellinger returnerer sportsnyheter for ishockey, vintersport og mer

«Jumping Jack» som stående mann: Wellinger returnerer sportsnyheter for ishockey, vintersport og mer

by Roald Amundsen

Brudd på korsbåndet, krise, krone: noe kom alltid i veien når skihopperen Andreas Wellinger ville komme tilbake på toppen av verden. Den nåværende sesongen er desto mer bemerkelsesverdig.

Andreas Wellinger fulgte de siste høydepunktene i tysk skihopping fra et veldig avslappet perspektiv. Som olympisk mester i 2018 så han fra utløpet til den beryktede Bergisel eller fra en stor sofa i Chiemgau hjemme mens lagkameratene samlet medaljer og titler – og deltok ufrivillig ikke videre.

Men de siste tolv månedene har situasjonen hans endret seg raskt. «Wellinger er for øyeblikket i sfæren til de beste menneskene,» sa landstrener Stefan Horngacher. På verdensmesterskapet i Planica, som det tyske laget vant takket være individuelle gull Catherine Althaus Med en flott start er Wellinger i midten igjen, i stedet for å ikke være der i det hele tatt.

Jeg får ikke ned Wellinger

Veien hans tilbake til toppen av verden var ekstremt lang. Med gullmedaljen i Pyeongchang for fem år siden sa den 27 år gamle bayeren farvel til toppen av rankingen. Etterfulgt: en korsbåndsruptur, flere lave former, en korona infeksjon rett før de kommende vinterlekene i Beijing og så mange negative tanker.

«Den vanskeligste fasen var sesongen for to år siden, da jeg lette etter Four Hills-turnering gikk ut og hoppet under jorden. Å være der fysisk og mentalt, men å gjøre så mange feil når det gjelder ytelse er vanskelig å akseptere, sa Wellinger til det tyske nyhetsbyrået om en sportsoppstandelse.

Tilbake til de store scenene

Wellinger tok nylig to individuelle verdenscupseirer. Han – og ikke Karl Geiger eller Markus Eisenbichler – er den tyske medaljekandidat nummer én lørdag (17:00 / ZDF & Eurosport) i det individuelle verdenscupen i normalbakken. «Jeg har en følelse av at han har tatt ledelsen i laget. Han er for tiden vår mest lovende atlet,» sa Horngacher, som for tiden ser Wellinger på lik linje med dominator Halvor Egner Granerud (Norge) og Polens Dawid Kubacki.

Karrieren hans er en merkelig en, Wellinger hadde allerede samlet gullmedaljer i OL og verdenscuper i en alder av 22 – og deretter falt til et lavpunkt. Det har gått lang tid siden den gang. «Jeg har definitivt vokst personlig med årene. Men jeg vil si at jeg er den samme hopperen i rollen min som jeg alltid har vært,» sa Wellinger, som ikke bare virker som den solfylte gutten i den tyske troppen. på grunn av sin hobby med surfing. Han har alltid prøvd å utstråle avslapping, selv i krisetider.

Seier mot korsbåndsrivning

Hvordan han kom tilbake på sporet atletisk er for tiden et spørsmål om debatt for forståsegpåere og tidligere toppidrettsutøvere som analyserer hans retur til eliten. For trener Horngacher var dette trinnet forutsigbart og logisk. «Det er faktisk ikke overraskende i det hele tatt. Han var i bedre form på slutten av forrige vinter. Om sommeren satte han tonen 99% av tiden,» sa den 53 år gamle tyroleren.

Det er spesielt bemerkelsesverdig at Wellinger overvant en korsbåndskade og deretter gjenopprettet den. Dette er sjeldent, fordi den alvorlige kneskaden regnes som en skikkelig karrierebrems i sensitiv skihopping. Bare av den tyske troppen har ikke Severin Freund, Stephan Leyhe, David Siegel og Carina Vogt kommet tilbake til nivået de hadde før skaden de siste årene. Årets pause satte også sitt preg på Wellinger. «Det var en stor utfordring å finne tilbake. Jeg gikk fra en konkurranse til en annen med store spørsmålstegn,» sa den olympiske mesteren. Denne fasen er nå fullført.

© dpa-infocom, dpa:230224-99-719845/5

Related Videos

Leave a Comment