Home » Jose Mourinhos AS Roma lider ydmykelse i den norske tannbørsteklubben

Jose Mourinhos AS Roma lider ydmykelse i den norske tannbørsteklubben

by Russell Crowe

Bodo / Glimt raserte Roma ved å vinne 6-1 i Europa Conference League

Jose Mourinhos Roma ble ydmyket 6-1 i Europa Conference League torsdag på Bodo/Glimt, de norske mesterne hvis fans er kjent for å ta med seg gigantiske gule tannbørster til kamper.

– Det er mitt ansvar, jeg har valgt å bruke disse spillerne, sa Mourinho til italienske medier.

Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini beskrev nederlaget som en «forlegenhet» og et «smell i ansiktet».

Bodo/Glimt, i den ellevte europeiske kampen for sesongen, overveldet de italienske gigantene som slet i temperaturer på to grader på en kunstig bane rett innenfor polarsirkelen.

Erik Botheim scoret hat-trick for nordmennene med kaptein Patrick Berg, Ola Solbakken og Amahl Pellegrino som skapte elendighet for Mourinho.

Bodo / Glimt vant den norske tittelen for første gang i sin 104-årige historie forrige sesong.

Fansen deres har blitt en stor nysgjerrighet i sporten for deres vane med å vifte med gigantiske, gule tannbørster på tribunen.

Carlos Perez scoret et trøstemål for et mye forandret Roma som hadde vunnet sine to første gruppe C-kamper, scoret åtte mål og bare sluppet inn ett.

Mourinho vil imidlertid holde øye med helgens Serie A-oppgjør med Napoli som leder ligatabellen i Italia med åtte seire på åtte kamper.

«Hvis jeg hadde spilt i førstelaget, kunne noen blitt skadet, på søndag ville vi sluppet inn fire eller fem mål mot Napoli og selv den avgjørelsen ville blitt ansett som feil,» sa Mourinho.

«Laget som Bodo stilte med i dag hadde mer kvalitet enn vår andre streng.»

Roma-skipper Pellegrini sa til Sky Sport Italia at det var leksjoner å lære.

«Jeg kan bare beklage og komme sterkere tilbake på sporet enn før. Vi sa det vi måtte i garderoben, og der blir det værende,» sa han.

«Noen ganger trenger du et slag for å lære, og vi fikk et slag i ansiktet i dag, et slag i ansiktet vi fullt ut fortjener. Vi må sørge for at vi lærer av denne forlegenheten.»

Tottenham, Mourinhos tidligere arbeidsgiver, tapte også, og tapte 1-0 på Vitesse Arnhem i gruppe G.

Tottenham-manager Nuno Espirito Santo har endret startoppstillingen fullstendig med Harry Kane, Son Heung-min, Cristiano Romero og Hugo Lloris som ikke reiser til Nederland.

Laget på andre rad ble til slutt beseiret av Maximilian Witteks mål i det 78. minutt.

«Det var en tøff kamp mot et godt lag,» sa Nuno, hvis lag ligger på tredjeplass i gruppen midtveis i kampen, tre poeng bak lederen Rennes.

«Europa Conference League er slik, det er alltid vanskelige øyeblikk».

Related Videos

Leave a Comment