Home » Jordskred i Norge: flere døde funnet

Jordskred i Norge: flere døde funnet

by Russell Crowe

Status: 03.01.2021 20:53

Andre lik ble funnet fire dager etter det kraftige raset i Norge. Dette bringer antallet bekreftede ofre til syv. Det er mistanke om at folk fortsatt befinner seg under ruinene.

Raset gikk tidlig onsdag morgen i Ask, nordøst for Oslo. Ni hus kollapset. Siden den gang har flere personer forsvunnet. Redningsmannskaper har lett etter overlevende i fire dager. Så langt er det imidlertid bare funnet lik. Syv ofre er nå offisielt bekreftet.

Søk med droner og snifferhunder

Politiet ga ingen opplysninger om alder og kjønn på ofrene. Bare identiteten til den første døde personen som ble oppdaget er kjent. Han er en 31 år gammel mann. Før de sju funnene var ti personer savnet. Blant dem var menn, kvinner og to jenter på to og tretten år.

– Vi har fortsatt håp om å finne overlevende, sa operasjonsleder Roy Alkvist lørdag. Droner, snifferhunder og termiske kameraer brukes i forskningen.

Sju døde er allerede oppdaget etter et ras ved Oslo

daglige nyheter 00:00, 4.1.2021

1000 mennesker reddet

Rundt 1000 innbyggere i den berørte byen ble reddet etter raset. Minst ti personer ble skadet. Noen hus er flyttet 400 meter. Vedkommende myndighet opplyste at et område på 280 000 kvadratmeter hadde kollapset.

Jordsmonnet i området består av en spesiell leire, vanlig i Norge og Sverige, som kan smelte raskt.

På kanten av krateret brenner stearinlys for ofrene og savnede personer i raset.

Bilde: dpa

Kongefamilien besøker Gjerdrum

Skjebnen til menneskene i katastrofeområdet rundt 40 kilometer nordøst for Oslo hadde fulgt nordmennene på slutten av året.

Den norske kongefamilien viste også sin sympati. Kong Harald V, dronning Sonja og kronprins Haakon reiste søndag til Gjerdrum kommune for å møte samfunnsrepresentanter, nødetater og berørte. I kirken i kommunen tente de også lys til minne om ofrene. – Dette er helt forferdelig, sa Harald etter hendelsen. — Det er veldig vanskelig å sette ord på.

Jordskred i Norge: letingen etter savnede personer fortsetter

Sofie Donges, ARD Stockholm, 3.1.2021 · 22:57

Related Videos

Leave a Comment