Home » Jenta kommer tilbake fra Norge

Jenta kommer tilbake fra Norge

by Liv Ullmann

WILMINGTON, NC – Folk som ble separert fra familiemedlemmer under pandemien vet altfor godt at tiden så ut til å strekke seg i det uendelige ettersom restriksjoner gjorde reise nesten umulig.

Hva trenger du å vite

Norge er en 16-timers flytur fra North Carolina

Kari Aasen bor i en landsby med 8000 mennesker i Hokksund, Norge

Mor og datter har ikke sett hverandre på nesten et år

De ukjente ved starten av pandemien var for mange for Catherine Bright, og hun bestemte seg for at datterens liv ville være mer sammenhengende hvis hun gjorde det som kan være utenkelig for mange foreldre: sende sønnen til utlandet.

«Det var en veldig enkel og enkel avgjørelse hvis han ønsket å være tryggere der, det er det vi må gjøre,» sa Bright. «Det har vært vanskelig. Med å si farvel mener jeg det var den vanskeligste dagen i mitt liv.

Kari Aasen har tilbrakt de siste 10 månedene i en liten landsby i Norge sammen med sin far, og levd i en verden stort sett upåvirket av viruset. Den eneste feilen med planen var muligheten til å bringe henne hjem. Bright forventet å ha datteren tilbake i armene senest innen desember, men pandemien har igjen blandet seg.

«Jeg skulle reise dit for å besøke og bringe henne tilbake, og så implementerte Norge et karantenehotell,» sa Bright.

Han var hjelpeløs mens han så datterens fly bli kansellert fra tid til annen på den andre siden av jorden. Bright sa at selv om han visste at Aasen endelig skulle komme hjem, kunne han ikke slippe vaktholdet før han var på siste fly til RDU – ting kunne endre seg for raskt.

«Jeg bare skjelver, jeg er så spent på å se henne,» sa Bright. «Dette øyeblikket her, dette er det jeg har ventet på. Hun vil løpe til meg og klemme meg, og jeg gleder meg til å ha henne i armene mine igjen.»

Bright har gjennomlevd dagen for Aasens hjemkomst om og om igjen, og hadde aldri trodd at han skulle være her, men nå som hun er tilbake, må hun begynne en overgangsperiode.

Når verden finner sin nye normalitet, er Bright-familien det også. Aasen var bare 8 år da hun dro og reiser nå hjem som en 9 år gammel jente, og blir storesøster for første gang. Moren hennes vet at det er ting hun har savnet og som hun aldri vil komme tilbake fra sin fjerne tid, men hun håper den lille jenta hennes fortsatt er der et sted.

«Vil han holde meg i hånden når vi går nedover gaten?» undret han lyst. «Vil jeg klare det igjen? Det er litt som disse angstene. Hvor mye har den vokst?»

Men de har all tid i verden til å bli kjent med hverandre igjen fordi verken mor eller datter planlegger å gå fra hverandre med det første.

«Fremover vil vi prøve å holde det mer konsistent for henne, og forhåpentligvis er det ikke flere pandemier, og jeg slipper å sende henne til Europa på et år,» spøkte Bright.

Related Videos

Leave a Comment