Home » «Jeg vil også slå de beste bryterne» – Niklas Stechele i forkant av verdenscupen – nyheter fra Kaufbeuren

«Jeg vil også slå de beste bryterne» – Niklas Stechele i forkant av verdenscupen – nyheter fra Kaufbeuren

by Ashley Olsen

Niklas Stechele fra Westendorf håper på medalje i U23-VM i bryting. En lagkamerat gir mot.

av Stefan Gunter

04/11/2021 | Stand: 19:00

Niklas Stechele Westendorf hadde et rørende, om ikke spennende, år. Han deltok i to OL-kvalifiseringsturneringer i Budapest og Sofia og debuterte ved U23-EM i Skopje (Nord-Makedonia). Det neste og siste høydepunktet i år er deltakelsen i U23-VM i Beograd. I dag, fredag, forlater den 21 år gamle lagutøveren Allgäu innenfor grensen på 57 kilo på matten.

Bare tre bayere i oppstillingen

Det tyske bryteforbundet har nominert bare tre bayerske idrettsutøvere til verdenstittelkampene i den serbiske hovedstaden. Idris Ibaev fra Burghausen vakte oppsikt blant gresk-romerske lærde og vant gullmedaljen. I kategorien freestyle har landstrener Jürgen Scheibe, i tillegg til Bundesliga-bryter, den Nürnberg Grizzlys, Johannes Mayer (Kelheim), fortsatt nominert for Niklas Stechele. Installgäuer, som snører på seg bryteskoene for Bundesliga-klubben SC Siegfried Kleinostheim, kommer til matten på fredag ​​i lettvektskategorien. Hans viktige budskap: «Jeg er i god form».

Ankom Bundesliga

Senest var 21-åringen på matten for Nedre Franken i Bundesliga og har vært i rampelyset ved flere anledninger. «Disse kampene tar meg ekstremt langt,» sier Stechele. Spesielt etter U23-EM i Skopje ble det jobbet hardt og intenst med styrke- og teknikktrening. Som med de internasjonale høydepunktene før, er konkurransen brutalt tung innenfor grensen på 57 kilo. Idrettsutøvere hovedsakelig fra den asiatiske regionen, det vil si iranere, kasakhere, aserbajdsjanere og japanere, samt amerikanere er blant favorittene.

En Schifferstadt som modell

Den nylige opptredenen til hans DRB-lagkamerat Horst Lehr, som tok bronsemedaljen i verdenscuppen for menn i Oslo, viser at selv Stechele har en sjanse. «Jeg klarer det også», sier Schifferstadts suksess i den norske hovedstaden, noe som er ren motivasjon for Stechele. Marcel Fornoff, heltids nasjonal trener for BRV, ser faktisk også sjansen for en plass på toppen. «Hvis Niki får det han kan og hellet med kastet spiller rollen, er en medalje til og med mulig. Dette er målet for hver idrettsutøver, inkludert Stechele. «

Stechele er selvsikker

Men freestyle-treneren merket at konkurransen er veldig sterk. «Men han må implementere spesifikasjonene til landstreneren,» sa Fornoff. Stechele er ekstremt fokusert og har igjen fått mye erfaring fra sin deltakelse i store internasjonale arrangementer i 2021. – Målet er ikke å komme inn i medaljerekkene via håpets runde. I så fall ønsker jeg å slå de beste bryterne, ”er den tidligere TSV Westendorf-bryteren optimistisk med tanke på verdensmesterskapet etter Idris Ibaevs gullmedalje.

les også

Bryting TSV Westendorf

En duo fra en god familie – Westendorfer-brytere i Bundesliga

Related Videos

Leave a Comment