Home » «Jeg grøsser ved tanken på en verden der det er umulig å skille fakta fra fiksjon» – Pålitelige lokale nyheter er viktigere enn noen gang

«Jeg grøsser ved tanken på en verden der det er umulig å skille fakta fra fiksjon» – Pålitelige lokale nyheter er viktigere enn noen gang

by Russell Crowe

Verdien av pålitelig journalistikk for samfunnet har aldri blitt tydeligere demonstrert enn de siste 18 månedene.

I vanskelige og usikre tider har folk henvendt seg til media for informasjon de kan stole på.

Uten journalister som er opplært til å avdekke sannheten, er det bare myndighetenes tur, feilinformasjon og falske nyheter på sosiale medieplattformer.

For å vite mer:

Jeg grøsser ved tanken på en verden hvor det er umulig å skille fakta fra fiksjon. Men uten journalistikk er dette verden vi alle ville levd i.

Ikke bare rapporterer vi fakta, men vi driver aktivt kampanje for de sakene som betyr noe for deg og presser på for meningsfull endring.

Det er en rolle vi verdsetter i bransjen, og vi vil ikke slutte å ta vare på sakene dine og levere resultater for deg; publikummet vi er her for å betjene.

Pandemien har ført til usikkerhet og store utfordringer i livene våre.

Men nå er tiden inne for å se frem til en fremtid der journalistikken får en fornyet posisjon i livene våre.

Derfor feirer vi journalistikken gjennom kampanjen Journalism Matters som er i gang denne uken.Verdien av pålitelig journalistikk for samfunnet har aldri blitt tydeligere demonstrert enn de siste 18 månedene.

Med starten av COP26 er den enormt viktige saken om klimaendringer et utmerket eksempel på journalistikkens kraft til å være en katalysator for fremgang.

Medieoverskrifter er kanskje ikke alltid enige om den beste måten å håndtere miljøspørsmål på.

Men den sunne uenigheten – faktisk grunnlagt og ekspert – er essensen av et virkelig pluralistisk medie, som vi er så heldige å ha i dette landet.

Det er kun gjennom robust offentlig debatt og gransking at vi finner de innovative løsningene vi trenger for å løse disse store og komplekse problemene.

Media er det perfekte forumet for denne debatten, og som sådan har vi en viktig rolle å spille for å håndtere klimaendringer.

Men når vi kommer oss etter pandemien, er det avgjørende at bransjen vår får riktig støtte slik at vi kan fortsette å investere i kvalitetsjournalistikk.

Dette betyr å skape tilstrekkelig beskyttelse for journalistikk i ny lovgivning for å slå ned på skader på nettet – en viktig, men kompleks regulering med implikasjoner for ytringsfriheten.

Dessverre fortsetter amerikanskeide teknologigiganter å stjele inntekter fra britisk journalistikk ved å utnytte innholdet vårt til å selge reklame på deres plattformer.

Vi ønsker velkommen regjeringsinitiativer for å løse dette, og prøver å tilby like konkurransevilkår og rettferdig praksis, men tiden er i ferd med å renne ut, spesielt for noen lokale utgivere, og vi trenger at regjeringen går lenger, raskere.

Og BBC må forhindres i å rulle sine lisensfinansierte tanker over plenen til den slitende uavhengige lokale nyhetssektoren.

Uten tvil vil BBCs planer om å utvide sine lokale nyhetstjenester i direkte konkurranse med kommersielle utsalgssteder være ekstremt skadelig for lokal journalistikk og i forlengelsen det lokale demokratiet.

Journalistikk har en positiv og ekstremt viktig rolle å spille i samfunnet når vi går videre.

Vi, bransjen, ønsker å samarbeide med myndigheter, regulatorer og viktigst av alt offentligheten for å skape de rette forutsetningene for at britisk journalistikk skal trives.

Når vi feirer Journalism Matters denne uken, vil jeg be deg om å bli med meg for å feire den viktige rollen journalistikk spiller i livene våre og det essensielle bidraget media gir til vårt demokrati og landet vårt.

Related Videos

Leave a Comment