Home » Ivey-symposiet tar for seg kritiske spørsmål som næringslivet og samfunnet står overfor

Ivey-symposiet tar for seg kritiske spørsmål som næringslivet og samfunnet står overfor

by Siv Jensen

Ettersom teknologi, globalisering, bærekraftshensyn og andre nye spørsmål fortsetter å omforme verden, må organisasjoner tenke nytt om hva de står for og hvordan de opererer for å skape en bærekraftig og velstående fremtid for alle.

Med dette i tankene samlet Ivey mer enn 200 toppledere, forandringsskapere og tankeledere for å diskutere de kritiske spørsmålene i nåtiden og fremtiden. Iveys The Future We See-symposium på Toronto Board of Trade inkluderte hovedtaler, CEO-paneler og dyptgående breakout-sesjoner.

Ta tak i de kritiske problemene ledere står overfor

Kulminasjonen av Iveys hundreårsfeiring, reflekterer Iveys nye oppdrag og strategiske plan, som utfordrer skolen til å ta opp de kritiske problemene næringslivet og samfunnet står overfor gjennom undervisning, forskning og bevissthet. De tre avgjørende problemene Ivey tar opp er utviklingen av arbeid, Canadas plass i verden og bærekraft.

«Målet med arrangementet er å fremheve nye ideer og innsikt, slik at vi kan se på mulighetene og ansvarsoppgavene våre som ledere i næringslivet og samfunnet,» sa Ivey Dean Sharon Hodgson. «Vårt håp er at deltakerne vil føle seg inspirert, energisk og bemyndiget – og klare til å gjøre endringer for seg selv og sine organisasjoner.»

Hvordan trives i en tid med forstyrrelser

Arrangementet inneholdt separate foredrag av to bestselgende forfattere om kreftene som revolusjonerer forretningsverdenen.

Åpningsinnlegget ble gitt av Rahaf Harfoush, HBA ’06, en strateg, digital antropolog og New York Times bestselgende forfatter som diskuterte skjæringspunktene mellom teknologi, innovasjon og digital kultur. Harfoush er administrerende direktør for Red Thread Institute of Digital Culture og underviser i innovasjon og nye forretningsmodeller ved Sciences Politiques School of Management and Innovation i Paris. Hun har blitt anerkjent som en ung global endringsmaker og fremvoksende talent for sitt tankelederskap innen digital kultur og teknologi.

Harfoush snakket om den dype kulturelle påvirkningen av generativ kunstig intelligens (AI) på verden, og siterer hvordan AI påvirker alt fra måten vi kommuniserer og lærer på, til måten vi evaluerer menneskelig arbeid.

Han advarte om at nye teknologier reflekterer vår tro og ideer og kan være gjennomsyret av våre skjevheter, og oppfordret ledere til å vurdere og stille spørsmål ved hvilke kulturelle og sosiale problemer som kan dukke opp som et resultat av overgangen til digitale rom.

«Til syvende og sist tar vi ikke lenger bare teknologibeslutninger. Nå, hver gang vi tar en beslutning, må vi også tenke på de kulturelle og sosiale spørsmålene som gjelder for den beslutningen, sa han. «Vi må ikke bare stille spørsmål, men vi må være klare til å følge dem uansett hvor de fører oss, selv om det gjør oss ukomfortable. Jeg tror den største ferdigheten vi kan utvikle er den nysgjerrigheten.

Men det betyr ikke at organisasjoner bør unngå teknologi. De burde i stedet se hver endring som en mulighet til å forbedre verden, sa han.

Lærdom fra innovatører

Dagens siste keynote ble gitt av Walter Isaacson, journalist, professor og forfatter av bestselgende biografier for Steve Jobs, Benjamin Franklin, Albert Einstein, Leonardo da Vinci og sist Elon Musk. Blant andre utmerkelser har Isaacson oppnådd Tid magasinets 2012-liste over verdens mest innflytelsesrike personer og mottok tidligere i år National Humanities Medal fra USAs president Joe Biden.

Issacson tok en tur inn i sinnene til geniene han beskrev i sine mange bøker. Han har smart vevd sammen mange egenskaper som konsekvent er tilstede hos disse innovatørene. Han pekte på egenskaper som nysgjerrighet, eventyrlyst, vilje til å eksperimentere, å være lidenskapelig og misjonsorientert som nøkkeltrekk som finnes hos disse avgjørende figurene gjennom historien.

«Grunnen til at de er genier er ikke fordi de er intelligente,» sa Issacson. «Det som virkelig betyr noe er å være kreativ og være i stand til å tenke annerledes og utenfor boksen.»

Han fremhevet også viktigheten av å forstå de moralske konsekvensene av teknologi og sa at universiteter har en nøkkelrolle å spille for å hjelpe neste generasjon ledere til å forstå hvordan man bruker teknologi på en moralsk måte.

Innsikt fra administrerende direktører

To separate paneler med innflytelsesrike kanadiske administrerende direktører, for det meste Ivey-alumner, veide inn hvordan kritiske problemer påvirker selskaper. Et panel inkluderte Linda Hasenfratz, EMBA ’97, LLD ’19, administrerende direktør i Linamar Corporation; David McKay, MBA ’92, LLD ’19, president og administrerende direktør i RBC; og Jeffrey Orr, HBA ’81, LLD ’17, president og administrerende direktør i Power Corporation. Det andre panelet inkluderte Shahrzad Rafati, grunnlegger, president og administrerende direktør i BBTV; Scott Vanderwel, HBA ’98, administrerende direktør i PointsBet Canada og Nicole Verkindt, HBA ’07, administrerende direktør i Buggy.

Deltakerne ble også delt inn i seks ulike breakout-økter i løpet av dagen. Hver økt ble ledet av et Ivey-fakultetsmedlem og inkluderte tre fageksperter. Temaer inkluderte kunstig intelligens og digital transformasjon, bærekraftig landbruk, entreprenørskap, helsevesenet transformasjon, elbilindustrien og fremtidens lederskap.

Et viktig element på dagen var kunngjøringen av en generøs donasjon på 3 millioner dollar til Ivey for å fortsette arbeidet med kritiske saker. Gaven fra Sylvia Chrominska, HBA ’75, LLD ’14, forretningsdirektør, vil etablere en ny presidentstilling hos Ivey med fokus på å fremme forskning på arbeidsevolusjon. Rob Austin, professor i informasjonssystemer, er den første Evolution of Work-stolen. Austins arbeid fokuserer på hvordan noen banebrytende selskaper bryter ned barrierer for personer med autismespekterforstyrrelse, ADHD og dysleksi.

Related Videos

Leave a Comment