Home » Ishockey – ÖEHV-lag med historisk suksess mot tsjekkerne

Ishockey – ÖEHV-lag med historisk suksess mot tsjekkerne

by Ashley Olsen

To dager etter den sensasjonelle seieren på poeng mot USA, skapte det østerrikske ishockeylandslaget en enda større overraskelse under verdensmesterskapet i Tammerfors. Tirsdag slo ÖEHV-laget den seksdobbelte verdensmesteren Tsjekkia 2-1 etter straffesparkkonkurranse (0:1,0:0,1:0,0:0,1:0) og feiret dermed den første følelsen av prestasjon mot Tsjekkia.

Klart keeper Bernhard Starkbaum ble kun slått av et skudd fra kaptein Roman Cervenka (18.). Brian Lebler utlignet med 37 sekunder igjen. Starkbaum avverget tre tsjekkiske forsøk i straffesparkkonkurransen, Peter Schneider var den eneste spilleren som brukte forsøket sitt. Det var bare den andre seieren mot en topp-seks-nasjon på 75 år, etter å ha slått USA 3-0 6. mai 2001 ved verdensmesterskapet i Köln.

Etter tre kamper mot medaljekandidater har Østerrike tre poeng på en oppsiktsvekkende måte, men kampen om å holde seg i toppen av ligaen har bare så vidt begynt. Norge er ventet på onsdag (15.20 / ORF Sport +), det er den første av to direkte dueller mot nedrykk. En seier mot skandinavene, som har spilt i gruppe A siden 2006, vil trolig bety billetten til A-VM i 2023.

Lagsjef Roger Bader hvilte derfor sin eldste utespiller mot Tsjekkia, 35 år gamle kaptein Thomas Raffl kunne spare krefter. Siden Benjamin Baumgartner også er ute resten av turneringen etter å ha tatt en skade mot USA, har Bader gjort en stor endring. Spissen Simeon Schwinger debuterte i verdenscupen, forsvarsspilleren Clemens Unterweger gjorde sin første opptreden for Tampere etter å ha kommet seg etter skade, mens Nico Brunner gikk i angrep. Paul Huber erstattet Raffl i den andre offensive linjen, Ali Wukovits tok over midtposisjonen i den tredje linjen i stedet for Baumgartner. Starkbaum kom inn igjen i mål, David Kickert, som var så sterk mot USA, fikk timeout med tanke på onsdagen.

Østerrikerne viste de samme dydene som mot Sverige (1:3) og USA (2:3 apr) og ble belønnet i sitt 20. møte med Tsjekkia med sin første seier. Baders lag jobbet defensivt og ga ikke favoritten, som startet med syv NHL-spillere, for mange sjanser. Et tidlig innslupt mål ble avvist etter en videosjekk da keeperen ble deaktivert (8.), Starkbaum og Co. overlevde deretter fire minutter inn i en kamp på troppen. I det 18. minutt slo imidlertid tsjekkerne gjennom Cervenka.

Etter en målløs midtbane kjempet østerrikerne om en historisk sjanse til å lykkes og ble belønnet. Bader trakk Starkbaum av isen for en sen feltspiller sjette og Leber presset pucken over streken med 37 sekunder igjen. Skuddet ble telt etter videoverifisering. Østerrikerne overlevde også ekstraomgangene uten problemer. I avgjørelsen beveget Schneider seg forsiktig i sitt forsøk og var den eneste av ti skyttere som konverterte.

Reaksjoner på VM-spillet

Roger Bader (lagsjef): «I noen aspekter var vi enda sterkere enn mot USA. Forsvaret var veldig bra, boksingen (obs. i undertall) i verdensklasse. Til tross for mange gode spillere, slet tsjekkerne med å ta oss forbi. «Måten vi spilte på var fantastisk. I dag i den andre pausen sa jeg: ikke noe hederlig nederlag, vi ønsker alltid å snu utviklingen og vinne. Laget har fått litt selvtillit, det ville vært en feil med Dires score 0- 1, vi tar det med ro til i morgen Det er selvfølgelig noe viktig, jeg er selvfølgelig fornøyd og tar en øl på hotellet, men tankene er allerede hos Norge.

Vi tenker bare kamp for kamp, ​​vi snakker om å ta neste steg. Laget har grunn til å være fornøyd, men de må komme tilbake fordi i morgen er en tøff kamp. Norge spilte ikke i dag og vi trengte mye styrke. Norge har vært i gruppe A i 15 år, det blir en tøff kamp. Teamet er så fokusert, så mottakelig, har en så god karakter at vi kan fokusere på neste steg.»

Peter Schneider (straffetaker): «Det er utrolig. Jeg er superstolt av guttene og glad fordi vi virkelig fortjener det. Vi har jobbet så hardt og brukt utallige timer på å snakke om systemet vårt. Nå «Alt er satt opp i dag og vi har endelig belønnet oss selv. Det var nok for oss at vi alltid tapte kamper fra nært hold. Starkbaum var sinnsykt god igjen. Med ham og Kickert har vi to målvakter i verdensklasse. Det er utrolig hva de gjør. Jeg hadde tre alternativer når det kom til straffer. Jeg spilte med keeperen i Brno, så jeg ville ikke gjøre det jeg hadde gjort før.

Bernhard Starkbaum (målvakt): «Det er en enorm lagsuksess, vi kan være veldig stolte. I dag var virkelig en veldig solid og kompakt prestasjon i 65 minutter. Vi blokkerte så mange skudd, med kroppen vår, med stokken, med føttene våre laget så mange treff, gjorde de små tingene. Vi hadde et lite feiltrinn og tsjekkerne utnyttet det. Nå må vi virkelig gå videre. Vi må regenerere oss raskt, vi må være fokuserte, det er en med en spiller som ham » Vi kan gjøre det igjen som et lag som i dag. På straffer fokuserer jeg på å la spilleren ta det første steget og reagere på det. Heldigvis klarte jeg det.»

Brian Lebler (scorer): «Utrolig. Vi hadde en emosjonell kamp mot USA, nå er denne kampen fantastisk. Vi har en sjanse i hver kamp, ​​vi må ta hensyn til detaljer, spille godt defensivt og spille smart med disken Strong ( Red.anm.: Starkbaum) spiller utrolig for oss. Det var desperasjon i mål, vi kastet alt fremover, pucken kom, så ble det kamp om pucken og også litt flaks.

Manuel Ganahl (kaptein): «Det var en utrolig dag. Kampen mot USA, hvor ingen trodde vi kunne ta poeng, var et emosjonelt øyeblikk. Vi sa at vi ikke kunne hvile på laurbærene.»

David Maier (forsvarer): «Det var en ganske balansert kamp, ​​vi hadde ikke mye angrep. Vi prøvde å holde oss solid bak og vente på sjansene våre. Det faktum at vi scoret et mål i en kamp på 6. kampen er utrolig fantastisk Med denne holdningen gjør vi det vanskelig for hver motstander Den hemmelige oppskriften: slå av hodet, gå ut og ha det gøy, spill hardt og hold det enkelt, så skjer noe slikt Vi Vi spilte tre gode kamper, men til slutt vi fikk ingenting. Vi må reise til Norge med nøyaktig samme tankesett som vi gjorde mot toppnasjonene. (apa)

Related Videos

Leave a Comment