Home » Informasjon: Sverige kan bli med i NATO om to uker Nyheter

Informasjon: Sverige kan bli med i NATO om to uker Nyheter

by Russell Crowe

Et svensk og finsk kandidatur til NATO er ventet om kort tid. Nå kommer det meldinger om at militæralliansen jobber for å kunne godkjenne forespørsler på et blunk.

Ifølge norsk VG kan prosessen gå så fort som to uker. I avisen bekrefter statsminister Jonas Gahr Støre at forespørselen vil bli behandlet så raskt som mulig.

– Det handler om å ikke gjøre denne perioden lengre enn nødvendig, sier statsminister Jonas Gahr Støre til avisen.

Expressen meldte tidligere at regjeringen i store deler av april hadde intensive samtaler med en lang rekke NATO-land for å få støtte til mulig svensk medlemskap.

Kremlinje til Sverige og Finland

Jeg har allerede flere NATO-generalsekretærer sa at Sverige vil kunne få en «hurtig fil», noe som også ble bekreftet av nåværende generalsekretær Jens Stoltenberg.

– Vi vet at Sverige oppfyller alle NATO-standarder. Du har høy grad av synergi, du har de politiske institusjonene til å kontrollere forsvarsstyrkene, har han tidligere fortalt DN.

Stoltenberg har imidlertid ikke kommentert nøyaktig hvor lang tid godkjenningen kan ta. Offisielt må kandidaturet til et nytt land godkjennes av de 30 medlemmene av militæralliansen. Ifølge Stoltenberg ville alle nåværende medlemsland godkjenne svensk og finsk medlemskap.

På svensk og finsk side er det en ambisjon om å handle sammen, og som tidligere meldt vurderer Expressens kilder at et NATO-kandidat fra de to landene kan sendes inn allerede i mai.

LES MER: Prime Regjeringen i intensive samtaler med NATO-land

Det betyr svensk medlemskap i NATO

Hør oberstløytnant Joakim Paasikivi fortelle om hva det ville bety for svensk forsvar om Sverige ble med i NATO.

Related Videos

Leave a Comment