Home » Informasjon om jubileumsutgaven med Sven Voss

Informasjon om jubileumsutgaven med Sven Voss

by Ashley Olsen

Attributtene «kult» og «klassisk» passer perfekt til denne messen: ZDFs «nåværende sportsstudio» feirer 60-årsjubileum. I denne anledning legger programlederen Sven Voss ut på en sportslig reise gjennom tiden og ser tilbake på de mest legendariske øyeblikkene.

dagens sportsstudio – 60 år med historier, stjerner og store øyeblikk

Dokumentar • 03.06.2023• 22:45

ZDFs «nåværende sportsstudio» (det ble skrevet med små bokstaver lenge) fyller 60 år, 24. august for å være presis. Men på grunn av cupfinalen som tidligere ble sendt av ZDF, er datoen rykket frem. «60 år med historier, stjerner og store øyeblikk» er tittelen på en spesialutgave der programleder Sven Voss – som har vært der i tolv år – ser tilbake på tidligere tiår.

I 1963, akkurat i tide til starten av den nye Bundesligaen, ble den aller første utgaven arrangert av den wienske sportsjournalisten Heribert Meisel. Blandingen av sport og underholdning har vært en hit i flere tiår. Det var først med privat konkurranse på 1980-tallet at seertallet – i utgangspunktet rundt syv millioner – falt merkbart. Profesjonell fotball var i fokus i «sportstudioet» fra starten, men det er også store navn blant gjestene. Dronninger og konger var der, som Silvia fra Sverige og Harald fra Norge, politikere som Gerald Ford og Willy Brandt, skuespillere som Sylvester Stallone og Heinz Rühmann, utøvere som Rudolf Schock, Elton John, Campino og Gianna Nannini. Roy Black, Rex Gildo, Gerhard Wendland og tenoren Peter Hofmann «ga prøver av ferdighetene deres i studio», som ZDF-spaltister rapporterer.

HEI HELG!

Enda flere TV- og strømmetips, kjendisintervjuer og fristende konkurranser: For å starte helgen sender vi deg vårt redaksjonelle nyhetsbrev hver fredag.

Uforglemmelige TV-øyeblikk

Sannsynligvis det mest legendariske øyeblikket av alle er imidlertid da en frekk sjimpanse som ble fraktet rev parykken av hodet på kona til femdobbelt olympisk svømmemester og Tarzan-skuespiller Johnny Weissmüller foran moderator Dieter Kürten i 1971 i studio. Den dag i dag kan vi fortsatt spekulere i tidligere avtaler. Boksemester Norbert Grupe forble i mellomtiden taus da Rainer Günzler ville spørre ham om hemmelighetene til selvforsvar. Den såkalte «Prinsen av Hombourg» talte ikke igjen før han dro. Da Günzler snakket i det skjulte med ordene «Det var deilig!» takket ham, svarte han: «Jeg er glad du er venn med boksing.»

Du vil vanligvis lete forgjeves etter så mye glamour og sjarm i dagens «aktuelle sportsstudio». Det er fremfor alt kjente eller mindre populære fotballspillere eller til og med deres ledere og presidenter som fungerer som samtalepartnere. Til slutt er utvalget av gjester forvirret på de sosiale mediesidene. Da moderator Dunja Hayali tok et brå farvel nylig, hadde hun Eintracht-formann Peter Fischer som gjest i studio. Men erkjennelsen av at det «nåværende sportsstudioet» mangler ånd og moro i motsetning til tidligere, plager ham kanskje ikke. Tvert imot er det mangel på engasjerende intervjuer – det trenger ikke alltid være Qatar, korrupsjon eller doping.

Det «nåværende sportsstudioet» over tid

«Rapportering generelt har blitt modigere, jevnere og mindre kontroversielt,» sa mangeårig sportsmoderator og studioleder Wolf-Dieter Poschmann i 2016. Seerne legger tydeligvis merke til det også. Antallet deres har økt fra syv til 1,8 millioner nylig. Å gjenta det samme (se «Sportshow») om natten er ubrukelig, førsterettighetene til utdrag fra «kveldskampen» er ubrukelige. Blir sportsrettighetene dyrere og dyrere, må vi fokusere mer på pynten, som før.

For å gi et inntrykk av den forventede jubileumssendingen siteres den tidsreisende jubileumsprogramleder Sven Voss i sin helhet, som uttaler: «Som jeg reiser gjennom tiden gjennom 60 år med» sportsstudio «i sport og samfunn, men når jeg nå til Da jeg smatt bak kulissene og klærne til Wim Thoelke, Dieter Kürten og Günther Jauch til jubileumsshowet, la jeg merke til at trendene fra forskjellige tiår også spilte en viktig rolle. Og at moderatorene alltid var godt kledd.» Så fint.

dagens sportsstudio – 60 år med historier, stjerner og store øyeblikk – Lør 03.06. – ZDF: 22:45Kilde: teleschau – der mediendienst GmbH

Related Videos

Leave a Comment