Home » Influencers i Norge må lovlig offentliggjøre bildene sine med Photoshop

Influencers i Norge må lovlig offentliggjøre bildene sine med Photoshop

by Russell Crowe

Det har lovgivere i Norge annonsert nye forskrifter dette vil gjøre det til en juridisk forpliktelse for influencere og annonsører å merke bilder som er retusjert eller har filtre i et forsøk på å adressere «kroppspress i samfunnet».

Den nye loven er en endring av markedsføringsloven fra 2009 og ble vedtatt med overveldende støtte, med en stemme på 72-15 i forrige måned av Stortinget.

Det er den siste utviklingen etter mange års støtte fra ungdomsgrupper og det norske barne- og familiedepartementet som krever strengere tiltak for å møte økende bekymring for kroppsbilde og psykisk helse.

I hans evaluering I dagens klima uttrykte avdelingen bekymring over en kultur som skapte «sosial usikkerhet» ved å bidra til lav selvtillit.

Den kommende loven vil kreve at annonser og sponsede innlegg der «formen, størrelsen eller huden på en kropp har blitt endret ved retusjering eller annen manipulasjon» merkes tydelig for å angi at de er endret. Unnlatelse av å overholde vil resultere i en straff.

Som rapportert i Vice, inkluderte loven forstørrede lepper, uttalte muskler og stramme hofter som eksempler på endringer som vil kreve en uttalelse når loven trer i kraft.

Foreløpige undersøkelser presentert av Barne- og familiedepartementet viste at over halvparten av 10. klassejentene ved Osloskolen slet med sin psykiske helse og at anoreksi var den tredje hyppigste dødsårsaken blant jenter.

«Unge er under et stort press for å se bra ut gjennom blant annet reklame og sosiale medier, og modellene som vises er ofte digitalt retusjert. Dette utsetter unge mennesker for et umulig å oppnå skjønnhetsideal, sa avdelingen i sitt forslag.

Loven, som allerede har fått støtte fra noen påvirker, vil gjelde på tvers av alle store sosiale medieplattformer inkludert Instagram, Snapchat og TikTok og vil tre i kraft som instruert av den norske monarken.

Related Videos

Leave a Comment