Home » IIHF vurderer å fjerne det kinesiske herrehockeylaget fra OL i Beijing i 2022, ifølge en rapport

IIHF vurderer å fjerne det kinesiske herrehockeylaget fra OL i Beijing i 2022, ifølge en rapport

by Russell Crowe
Getty bilder

Det internasjonale ishockeyforbundet vurderer å eliminere det kinesiske hockeylaget for menn fra OL i Beijing i 2022, ifølge en New York Times-rapport. Hvis Kina sto opp for å bli fjernet fra lekene, ville det markert første gang en OL-vert blir fjernet fra hockeyturneringen.

IIHF-president Luc Tardif sa i forrige måned at det er mulig at det kinesiske laget kan bli fjernet fra hockeyturneringen for menn på grunn av «mangelfulle sportslige standarder».

«Dette spørsmålet oppstår virkelig for herrelaget, ikke damelaget,» Tardif sa Mediebyrå i Frankrike. «Det vil være kamper for det kinesiske laget som vil bli overvåket av en IIHF-funksjonær og en avgjørelse vil bli tatt senere. Å se et lag slått 15-0 er ikke bra for noen, ikke Kina, eller ishockey.»

Hvis Kina byttes ut, vil Norge, rangert som nummer 11, trolig ta deres plass i turneringen.

Det kinesiske laget består tradisjonelt sett av spillere fra det Beijing-baserte Kunlun Red Star-laget, som spiller i Kontinental Hockey League, som i stor grad består av russiske lag. IIHF har for tiden Kina rangert som det 32. beste laget i verden og vil møte slike som Canada og USA i åpningsrunden av den olympiske turneringen.

Røde Stjerne har kun vunnet fem av de 22 kampene som er spilt denne sesongen og ligger for øyeblikket på sisteplass i ligaen. På disse 22 kampene slapp Red Star inn 81 mål, og scoret bare 48 i KHL.

IIHF vil holde et styremøte neste uke der Kinas skjebne sannsynligvis vil bli avgjort. OL i Beijing forventes å starte 4. februar.

Related Videos

Leave a Comment