Home » IFK Gøteborg ønsker å rekruttere IFK speiderleder Norrköping Stig Torbjörnsen

IFK Gøteborg ønsker å rekruttere IFK speiderleder Norrköping Stig Torbjörnsen

by Roald Amundsen

IFK Gøteborg valgte før Allsvenskan å anmelde sin organisasjon. Sportslig leder Pontus Farnerud ble sparket fra klubben 1,5 år etter tiltredelsen. Klubbdirektør Håkan Mild har vært tydelig på at han ser en annen organisasjon for klubben i fremtiden.

– Vi ruller det ut til den eksisterende organisasjonen akkurat nå og gjennomgår det, men vi er ikke klare i dag, men det er en jobb å gjøre, forklarte Mild til GT i februar.

Nåværende speiderleder i IFK Gøteborg Olle Sultan, 65, har jobbet i IFK siden 1990 i ulike roller, men har hatt en utpreget rolle som speiderleder i noen år. Sultanen har opp gjennom årene stått bak rekrutter som Haitam Aleesami og Lasse Vibe, og mye tyder på at den trofaste tjeneren nærmer seg pensjonisttilværelsen. Kontrakten hans går ut i sommer og IFK Gøteborg ser nå etter en erstatter til stillingen.

Du ønsker å rekruttere fra konkurrenten

Ifølge opplysninger fra SportExpressen, flere uavhengige av hverandre, er Stig Torbjörnsen, daglig speiderleder i IFK Norrköping, en meget god kandidat til å erstatte Sultan. Blåvitt viste konkret interesse for Torbjörnsen og partene diskuterte innledningsvis en fremtid.

SportExpressen opplever også at Torbjörnsen kan tenke seg å være åpen for miljøendringer og ser på IFK Gøteborg som et interessant oppdrag. Det var sommeren 2017 IFK Norrköping rekrutterte Torbjörnsen som klubbens nye speiderleder. Tidligere hadde han hatt samme stilling for den norske storklubben Rosenborg og i danske Viborg.

Siden ankomsten til Norrköping har Torbjörnsen spilt en sentral rolle i klubben. Det har spilt en viktig rolle i rekruttering av nye oppkjøp og står bak en rekke vellykkede oppkjøp. Noen av hans nyere ansatte inkluderer Samuel Adegbenro fra Rosenborg, Rasmus Lauritsen fra Vejle og Isak Bergmann Johannesson fra ÍA Akranes.

Håkan Milds svar

I april 2021 forlenget «Beijing» kontrakten sin med Torbjörnsen for 2023-sesongen, men nå kan det hende at de flytter inn i en helsvensk utfordrer. Når SportExpressen når Torbjörnsen er han målløs for informasjonen.

– Det er alltid gøy å høre at folk setter pris på jobben man gjør, uansett om det er folk i IFK Norrköping eller andre utenforstående. Men jeg vet ikke noe om det, sier Stig Torbjörnsen selv i en kommentar til SportExpressen.

IFK Gøteborg klubbdirektør Håkan Mild om informasjonen:

– Ikke mye å kommentere der. Han har kontrakt med Norrköping.

Mild er fornøyd med jobben idrettsorganisasjonen gjør akkurat nå.

– Fungerer fint. Både Robin (Söder) og Olle har avtaler frem til sommeren. Evalueringen pågår hele tiden for å se hva du trenger å forbedre. Da trenger du tid til å ta avgjørelser. Foruten Olle og Robin har vi en praktikant på innsiden (David Vukovic) som hjelper til og alle våre ledere og trenere er alltid ute og ser fotball.

Related Videos

Leave a Comment