Home » Hydrogen Actions: Nel AS og Plug Power: Denne hammernyheten øker trykket!

Hydrogen Actions: Nel AS og Plug Power: Denne hammernyheten øker trykket!

by Edvard Munch

Kjære leser,

Hydrogenlagre regnes som grønne bestander. Så de burde blomstret. Men kurs fra Nel ASA, Plug Power og co viser at dette ikke alltid fungerer. Analytikere liker å snakke om det langsiktige potensialet til hydrogenaksjer. I tillegg kommer det høye nivået av dynamikk i bransjen. Dette er også tema for dagens Hydrogen Briefing-nyhetsbrev.

Hvorvidt en svart katt er uheldig eller ikke, avhenger av om du er et menneske eller en mus. Hvis en annen hydrogenaktør får fotfeste på det europeiske markedet og kan selge produktene sine, er det gode nyheter. Dette vil gjøre det mulig for EU å implementere sin nye energistrategi bedre og kanskje raskere.

Bloom Energy: Bli involvert i det europeiske markedet

Men med Bloom Energy, den amerikanske brenselcelleprodusenten, møter bransjelederen Nel ASA sterk konkurranse i det hjemlige territoriet. Og selvfølgelig driver konkurranse virksomheten. Dessuten bør kaken for energiløsninger med hydrogenteknologi fortsatt være ganske stor. Men den norske hydrogenspesialisten må fortsatt være forsiktig.

For det har vært åpenbart en stund at Bloom Energy er en seriøs aktør i hydrogenøkonomien som for tiden skyter fart. Hvis du bare tar elektrolysemarkedet. Som kjent antar mange analytikere at det er en milliardbedrift i vente. Både EU og USA vet at de må utvide sine evner for å oppnå dette.

reklame

Bloom Energy Advantage?

Både Nel ASA og Plug Power er aktive i kloreringsmarkedet og er anerkjent som sterke aktører. Men Bloom Energy har også noe å tilby når det kommer til elektrolysatorer: Californianernes type elektrolysator regnes som et «banebrytende konsept for produksjon av hydrogen» og vakte oppsikt i den profesjonelle verden i vår.

Fordi den mottok en pris på World Changing Ideas Awards tidlig i mai 2022. Som begrunnelse fremhevet juryen de avgjørende fordelene med Bloom Energys elektrolyser: den ble sagt å vise enestående effektivitet i produksjonen av rent og rimelig hydrogen.

Innovasjoner driver hydrogenindustrien

Fordi Bloom-elektrolysatoren opererer ved høye temperaturer, krever det mindre energi for å bryte ned vannmolekyler enn PEM- og alkaliske elektrolysører på markedet. Dette var hovedargumentet. Det bidrar dermed til å gjøre hydrogen mer og mer økonomisk attraktivt.

Et vesentlig poeng, fordi det har vist seg at spørsmålet om kostnader spiller en stor rolle i energiomstillingen. Men hvis du snur situasjonen, viser det også hvordan innovasjon driver hydrogenindustrien. Ingen kan lene seg tilbake og hvile på laurbærene her.

Ny leverandør til EU

Et tilbakeblikk på Bloom Energy og deres siste selskapsnyheter: Som Energy News-portalen meldte onsdag, har Bloom Energy sin brenselcelleplattform nå fått grønt lys til å gå inn på det europeiske markedet. Bak dette ligger tildelingen av den såkalte CE-sertifiseringen.

reklame

Sikre deg en gratis PDF-rapport om Nel ASA: Last ned her gratis

CE-sertifisering sikrer at et produkt oppfyller EUs helse-, sikkerhets- og miljøkriterier. Det er obligatorisk for produsenter som ønsker å selge i EU. For å møte den økende etterspørselen etter ren og sikker energi, må EU fokusere mer på bærekraftige fornybare energikilder det neste tiåret.

«Den beste solid oksid riggen av dem alle»

Drivstoffceller kan hjelpe til med å støtte det. Det melder Bloom Energy på sine nettsider. Hjemmets solidoksidplattform er drivstoffuavhengig, sier de. Den kan derfor kombineres med naturgass, men også med hydrogen, fornybar energi eller restenergi for å produsere elektrisitet med liten eller ingen forurensning.

Når det gjelder CE-sertifisering og tilhørende markedsadgang, er folk nærmest euforiske: «I 2021 hadde Europa 190 megawatt brenselcellekapasitet i drift, som er en økning på mer enn 450 % sammenlignet med kapasiteten på 41 megawatt i 2018. Og det er enda bedre:

Voksende marked i Europa

Bloom Energy er glad for at markedet for fast oksid brenselceller i Europa fortsetter å vokse. I tillegg vil noen land utenfor EU også godta CE-merket import, inkludert Tyrkia og landene i European Free Trade Association: Island, Liechtenstein, Norge og Sveits.

I tillegg har landene Albania, Nord-Makedonia, Serbia og Montenegro søkt om fullt EU-medlemskap og vedtar EU-standarder. Med hensyn til CE-sertifisering er det også viktig at Bloom Energy umiddelbart kan tilby sine robuste og fleksible drivstoffenergiløsninger til kunder i EU.

Bloom Energy krever et strømuttak

Bloom Energy forventer å sende det første CE-merkede produktet til EU i år. Dette er «den neste naturlige fasen av vår fortsatte vekst», avslutter han. Dette bringer selskapet «ett skritt nærmere å levere ren, pålitelig og rimelig energi til mennesker over hele verden.»

Høres kjent ut for oss. Og så har Plug Power en konkurrent i sitt eget land som er minst like ambisiøs i sitt oppdrag om å bygge en global grønn hydrogenøkonomi til fordel for hele menneskeheten.

Deler Nel ASA: Suksess ved middagstid

Når det gjelder andelene til den rene aktøren, gjelder det samme for Bloom Energy-aksjen som for hele hydrogensektoren at det er «en høyst spekulativ investering eller strengt tatt et veddemål» ( Ecoreporter). Magasinet skrev nylig at ytterligere store svingninger i prisene på Bloom Energy og andre hydrogenaksjer er å vente.

Apropos kurssvingninger: hva gjør Nel ASA-aksjer og Plug Power-aksjer akkurat nå? I hvert fall rundt middagstid onsdag gjorde Nel ASA-aksjen oss den tjenesten å vise seg frem. Når det gjelder Plug Power-aksjen, ble utsiktene derimot mørkere igjen ved middagstid. Så alt som vanlig, inkludert svingninger og forventning om «store ordrer».

Kjøpe, holde eller selge Nel ASA?

Hvordan vil Nel ASA utvikle seg nå? Er en oppføring verdt det, eller bør investorer selge i stedet? Finn ut svarene på disse spørsmålene og hvorfor du må handle nå i Nel ASAs nåværende analyse.

Related Videos

Leave a Comment