Home » Hvorfor snakker alle om Nio Stock?

Hvorfor snakker alle om Nio Stock?

by Russell Crowe

Tidligere i år begynte investorer å hoppe på vognen for elektriske kjøretøy (EV) og øke tilbudet Nio (NYSE: NIO) aksjer til en verdi på nesten 100 milliarder dollar. Tilsynelatende håpet mange av disse investorene sannsynligvis å kjøpe en kinesisk versjon av Tesla (NASDAQ: TSLA).

Tesla har allerede to produksjonsanlegg fokusert på elektriske kjøretøy i drift (inkludert ett i Shanghai, Kina) og to til ikke langt fra lansering. Tesla har allerede produsert mer enn 625 000 biler i 2021, på vei til å overgå den opprinnelige prognosen på 750 000 for året (basert på anslag på 50 % vekst fra år til år). Teslas aksjekurs har jevnlig nådd nye rekorder den siste måneden.

En Nio-kunde tester den elektriske SUV-en ES8 i Norge. Bildekilde: Nio.

I forbindelse med dette vil Nio sannsynligvis levere færre enn 100 000 kjøretøyer i 2021, og aksjekursene har falt med mer enn en tredjedel siden toppen tidlig i 2021.

Til sin ære vokser Nio raskere enn Tesla akkurat nå fordi den jobber på sin mindre base, med mange utvidelsesplaner. Og det, i et nøtteskall, er grunnen til at investorer snakker om Nio-aksjen igjen.

Nios erfaring

Teslas evne til å bygge en lojal tilhengerskare og et verdifullt merke har vært en viktig del av suksessen. På samme måte utvikler Nio merkevaren sin mens den utvider kjøretøyproduksjonen. Selskapets «Nio House» er et anlegg designet for å være mer en sosial opplevelse enn et bilutstillingslokale. Det var 23 av dem i april, og de inkluderer en kafé, bibliotek, konferanserom, stuer og til og med barnepass. Her holdes det fora og gruppekonferanser som kan relateres til Nio produkter og varer.

Som en del av sin første flytting til Norge, det første markedet utenfor Kina, planlegger Nio å etablere et helt Nio-økosystem der. Dette inkluderer det nevnte Nio Houses-samfunnet, samt et servicenettverk og dets unike lade- og batteribyttestasjoner. Selskapet sier de planlegger å etablere en serie batteribyttestasjoner som skal forbinde fem større norske byer og motorveier innen utgangen av 2022. Stasjonene gir en abonnementsinntektslinje for Nio og tilbyr kundene raske batteribytte som et alternativ til lange ladetider .

Nio batteribyttestasjon og lader.

Nio batteribyttestasjon og lader. Bildekilde: Nio.

Mer enn et merke

Selvfølgelig krever det mer enn bare merkevarebygging for å opprettholde kundelojalitet og bygge en suksessfull virksomhet. Og Nio planlegger å utvide produktlinjen betydelig i løpet av neste år. Den vil introdusere tre nye produkter i 2022, inkludert sin teknologirike ET7 luksussedan, som vil være den første ikke-SUV-modellen.

Det slanke eksteriøret inkluderer autonome kjøresensorer, det selskapet beskriver som en «krystalllignende» baklykt og et helt glasstak. Teknologien går lenger, inkludert et digitalt inngangssystem som forlenger spylehåndtaket og automatisk frigjør dørens «elektroniske lås» når sjåføren nærmer seg. ET7 vil også være tilgjengelig med en oppgradert 150 kWh batteripakke som vil gi en rekkevidde på omtrent 600 miles.

Den sedanen vil være tilgjengelig i både Norge og Tyskland samt Kina innen utgangen av neste år. Og selskapet utvider sin produksjonskapasitet for å øke salget av disse kjøretøyene. I mai 2021 kunngjorde Nio og dets produksjonspartner, JAC Motors, en forlengelse av avtalen til mai 2024 som vil tillate JAC å fortsette å produsere NIOs nåværende og fremtidige kjøretøy. Et nytt produksjonsanlegg er under bygging i Hefei, Kina, som vil doble dagens kapasitet til 300 000 kjøretøyer per år, sa selskapet.

Det er i denne sammenhengen investorene ser potensialet i Nio til å bli en suksessfull global aktør innen salg av elbiler. Med en verdsettelse på over 60 milliarder dollar er imidlertid mye suksess allerede tatt med i aksjekursen. Men det er også delvis derfor investorer fortsetter å snakke om Nio.

Denne artikkelen representerer skribentens mening, som kan være uenig i den «offisielle» anbefalingsposisjonen til en Motley Fool premium konsulenttjeneste. Vi er heterogene! Å stille spørsmål ved en investeringsoppgave, selv vår egen, hjelper oss alle til å tenke kritisk om investeringer og ta beslutninger som hjelper oss å bli smartere, lykkeligere og rikere.

Related Videos

Leave a Comment