Home » Hvorfor beachvolleyballbikini er så små og andre restriksjoner i Tokyo 2020

Hvorfor beachvolleyballbikini er så små og andre restriksjoner i Tokyo 2020

by Russell Crowe

Nylige tvister om konkurransedrakten har kastet lys over hva idrettsutøvere har lov til å ha på seg i Tokyo 2020.

Britiske paralympiske Olivia Breen ble fortalt at memoarene hennes var «for korte og upassende» av en tjenestemann ved et nylig arrangement i England.

Breen, verdensmesteren i lengdehopp og 4x100m stafett, har blitt bedt om å sende inn en formell klage til UK Athletics slik at de kan etterforske saken.

I mellomtiden ble det norske håndball-kvinnene bøtelagt € 1 500 (£ 1 296) for å ha brukt shorts i stedet for bikinitruser av det europeiske håndballforbundet (EHF) mandag.

Les mer

OL-plan: startdato for Tokyo 2020, TV-dekning, full sportsliste og hvordan du ser en direktesending

Det sier norsk kaptein Katinka Haltvik til norsk TV NRK regelen er «pinlig», mens Norges Håndballforbund (NHF) har erklært seg stolte av sine spillere for «å ha gjort sin stemme hørt og ha meldt nok er nok».

Strandhåndball vil ikke være med i OL, men det er en påminnelse om reglene sandvolleyballspillere må følge når de forbereder seg på å gå for gull i Tokyo.

Sandvolleyball uniformer

Det internasjonale styringsorganet for volleyball, Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB), har satt retningslinjene for spillerdrakter til de olympiske leker.

Mannlige sandvolleyballspillere er pålagt å ha på seg tanktopp og shorts, med FIVB-regler som sier: «For alle idrettsutøvere må bunnen av shortsen være minst 10 cm over toppen av kneskålen.

I mellomtiden har sandvolleyballspillere fire alternativer for varmt vær. I forrige OL var det en one-piece eller topp og truse (som hadde en maks side på 7cm), men det er ikke lenger størrelser på trusene. Lagene må bli enige om samme stil.

Herredrakt (Foto: FIVB)
Kvinners uniform alternativ 1 (Foto: FIVB)
Kvinners uniform alternativ 2 (Foto: FIVB)
Kvinners uniform alternativ 3 (Foto: FIVB)
Kvinners uniform alternativ 4 (Foto: FIVB)

Dametruser «må samsvare med vedlagte tegning, være tett inntil kroppen og kuttes i vinkel opp til toppen av benet.»

Enkeltstykket skal passe tett og designet skal være med åpen rygg og
øvre bryst, med respekt for plassen for de nødvendige inskripsjonene ”.

Buksene opp til kneet skal «monteres og det anbefales at designet har en total lengde på 47cm (fra linning) og 3cm over kneet, og et belte 6-7cm bredt».

Shortsen skal «være tettsittende og det anbefales at designet har en total lengde på 26-28cm (fra linning) og 26cm over kneet, og en linning 6-7cm bred.»

FIVB sa at unnlatelse av å følge uniformsreglementet kan resultere i en bot på opptil $10 000 til nasjonale forbund for hver kamp som brytes, mens det også er en risiko for diskvalifikasjon.

Breens truser

Breen konkurrerer i de paralympiske leker neste måned, og lengdehopperen sa at hun planlegger å bruke de samme trusene som ble kalt «kort» av en kvinnelig funksjonær ved Englands mesterskap i juli.

Hun sa på Twitter: «Jeg er enig i at det må være regler og retningslinjer rundt konkurransesettet, men kvinner bør ikke føle seg flaue over hva de har på seg når de konkurrerer.»

Jeg kontaktet England Athletics og British Athletics for å få avklart uniformsretningslinjene.

World Athletics sier at idrettsutøvere «må bruke uniformen som er godkjent av deres medlemsforbund».

London Boxing Line 2012

I forkant av London-lekene for ni år siden, hvor kvinneboksing debuterte i OL, var det en del kontroverser etter at Amateur International Boxing Association (AIBA) foreslo kvinner kan være pålagt å bruke skjørt for å hjelpe til med å skille dem fra menn.

Den irske verdensmesteren Katie Taylor kalte skjørtene en «skam», og etter et møte gikk AIBA med på å la boksere velge om de vil bruke shorts eller skjørt.

«Kvinner og boksere må bruke vest og shorts eller skjørt» Status for AIBA-regler.

AIBA-president Dr Ching-Kuo Wu sa den gang: «Vi ba aldri kvinner om å bruke skjørt.

«Noen kvinner vil ha shorts og andre vil ha skjørt, så beslutningen vi tok er å gjøre det valgfritt.»

Related Videos

Leave a Comment