Home » Hva vi vet så langt om Borussia Dortmund-spissens foreslåtte overgang til Man City

Hva vi vet så langt om Borussia Dortmund-spissens foreslåtte overgang til Man City

by Edvard Munch

Pep Guardiola har gitt et kryptisk svar da han ble spurt om Manchester Citys interesse for Borussia Dortmund-spissen Erling Haaland før lagets Premier League-kamp mot Brighton.

Haalands fremtid er et hett diskusjonstema etter Daglig post rapporterte at en avtale er nær ved å bli fullført, hvor City ble enige om personlige vilkår med 21-åringen og hans representanter om en femårsavtale verdt mer enn 500 000 pund i uken, en rapport som senere ble bekreftet av Atletikk.

Haaland er tilgjengelig for en redusert pris på €75 millioner (£63 millioner) denne sommeren på grunn av en exit-klausul i kontrakten hans som ble signert da han kom til Dortmund fra Red Bull Salzburg i januar 2020.

«Jeg vet ikke hva som vil skje i fremtiden,» sa Guardiola. «I mange år har jeg aldri snakket om overgangsvinduet, spesielt når vi spiller for utrolige ting igjen denne sesongen.»

Mer enn Fotball

Til tross for rapporter om at en avtale er nær, har den norske fotballspilleren Jan Aage Fjortoft insistert på at en avtale ennå ikke er avtalt, og at Real Madrid og potensielt Bayern München forblir i jakten på å signere et av Europas mest ettertraktede unge talenter.

– Det har blitt rapportert at det er oppnådd en avtale mellom Manchester City og Erling Haaland, det er ikke sant, sa Fjortoft. Her er vi Podcast. «Ingen avtale med noen klubb så langt, og jeg sier det samme som jeg har sagt i flere måneder – Real Madrid og Manchester City er favoritter til å få det og vurdere Bayern München [are] fortsatt med i løpet, selv om de prøver å si noe annet.

Skulle City lykkes med å forfølge den norske landslagsspilleren, ville det ende med en årelang ventetid på å finne en erstatter for Sergio Aguero.

City prøvde å kjøpe Harry Kane fra Tottenham i fjor sommer, men til tross for den engelske kapteinens ønske om å flytte til Manchester, klarte de ikke å inngå en avtale med Spurs-formann Daniel Levy, som har verdsatt spissen til 150 millioner pund.

Med Kane som fyller 29 i slutten av juni, ser det nå ut som City har prioritert et trekk for Haaland i stedet etter nok en vellykket kampanje for spissen i Bundesliga.

Haalands spilletid har blitt forkortet av skader, men når han har vært på banen har han generelt vært hensynsløs, scoret 18 mål og gitt syv assist på 20 ligakamper denne sesongen. Totalt scoret han 58 mål på 63 Bundesliga-kamper og 82 på 85 for Dortmund totalt.

Dortmund er klar til å angripe Salzburg igjen for Haalands erstatning med høyt rangerte tysklandsk landslagsspiller Karim Adeyemi.

Tryggere FC Manchester City

Hvordan Haaland ville passet inn i City

I det meste av to sesonger har City generelt spilt uten en anerkjent nr. 9, med Aguero som sliter for kondisjon før hans avgang i 2021, og Gabriel Jesus, mannen som opprinnelig ble navngitt som hans etterfølger, ble gjenbrukt som en høyresidig spiss etter å ha unnlatt å overbevise gjennom mediet.

Denne byen er i kamp om å vinne Premier League og Champions League i år – etter å ha vunnet førstnevnte og nådd finalen i sistnevnte forrige sesong – tyder på at de har klart seg veldig bra uten en midtspiss i verdensklasse. Phil Foden, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Jack Grealish og Bernardo Silva har alle vært utplassert som Citys mest avanserte spiller på forskjellige tidspunkter denne sesongen.

Ikke desto mindre har det vært tilfeller hvor City har manglet et forsprang i angrepet, spesielt i Champions League-finaletapet mot Chelsea forrige sesong. Å legge til en spiss av samme liknende som Haaland kan bevise forskjellen ved å snu nærkamper i Citys favør. Siden starten av 2020-21-kampanjen har Haaland scoret mer enn det dobbelte av antallet ligamål for enhver City-spiller.

Men som Romelu Lukakus kamp i Chelsea har vist, gir det ikke alltid en jevn overgang å legge til en spiss til et lag som har blitt vant til å spille uten ham. Haaland traff bakken i Dortmund, og scoret et hat-trick på sin debut mot Augsburg og 12 ganger i sine åtte første kamper, men å tilpasse seg umiddelbart til et lag som er så grundig koreografert som Citys kan være en utfordring, i det minste.

Ligamål scoret siden starten av sesongen 2020-21

  • Erling Haaland – 45
  • Rahim Sterling – 20
  • Ilkay Gundogan – 19
  • Riyadh Mahrez – 19
  • Kevin De Bruyne – 17
  • Phil Foden – 16
  • Gabriel Jesus – 12

I likhet med Chelsea har City en overflod av teknisk begavede offensive midtbanespillere som er i stand til å bytte roller fritt. Blir Haaland med vil han spille én posisjon og kun én posisjon.

Dette vil kreve en stilendring der City vil ha en fast midtspiss i stedet for en roterende rollebesetning, og kanskje forklarer hvorfor Kane ble foretrukket i fjor sommer siden han nå er like mye en målmaker som en markør.

Haaland kan også trenge å jobbe på den defensive siden av spillet sitt gitt Guardiolas ønske om at City skal presse høyt nede på banen. I følge FBREF, Haaland har klart bare fem taklinger og interceptions denne sesongen, noe som står i ugunstig kontrast til alle Citys spiss; Bernardo Silva (med 74) har mest, mens Riyad Mahrez (14) har minst.

Likevel ville det å signere Haaland være en uttalelse med tanke på den elektriserende måten han ble en av Europas dødeligste sluttspillere på under slutten av sin tid i Salzburg og hele perioden i Dortmund. Med tanke på hans kvaliteter og evne til å forbedre seg ytterligere, er det stor sjanse for at Haaland vil gjøre et flott lag enda bedre.

Related Videos

Leave a Comment