Home » Hva er nytt i Norge i 2022?

Hva er nytt i Norge i 2022?

by Liv Ullmann

Mens Norges innreisestriksjoner fortsatt er stramme, krysser både ivrige reisende og reiselivsnæringen fingrene for at 2022 vil bringe nye muligheter for internasjonale reiser etter nesten to år med koronavirusrestriksjoner.

Hvis du håper å planlegge en tur til Norge i 2022, er det flere nye attraksjoner som kan åpnes som kan vinne en plass i reiseruten din.

Nytt nasjonalmuseum

I fjor åpnet endelig det nye Munch-museet som det siste trinnet i det ambisiøse tiår lange Fjord City-prosjektet som skal transformere Oslo-havnen fra industriskade til kulturelt knutepunkt.

I 2022 åpner endelig neste trinn – og det ligger an til å bli den viktigste kultursettingen som noen gang er sett i Norge. De nytt nasjonalmuseum blir Nordens største kunstmuseum.

Museet åpner i juni og samler klassisk kunst, samtidskunst og arkitektur under ett tak i hjertet av Oslo sentrum. Omtrent 5000 verk fra samlingen vil være utstilt til enhver tid, mer enn dobbelt så mye på tvers av de tidligere bygningene til det gamle museet.

Museet skal også bli et nytt flaggskipsted for Oslo. En ny offentlig plass, takterrasse og den 25 000 kvadratmeter store Light Hall vil være vertskap for ulike kulturelle begivenheter i årene som kommer.

Havila kystrute

Verdens mest miljøvennlige cruiseskip starter endelig livet langs norskekysten. Norges berømte kystrute, som har vært operert i flere tiår av Hurtigruten, har nå et annet alternativ for reisende.

Havila Voyages tilbyr den samme 12-dagers Bergen-Kirkenes-Bergen rundturen gjort kjent av Hurtigruten sammen med kortere havn-til-havn alternativer. Samtidig som det tilbyr færre avganger enn Hurtigruten, gir Havilas tilstedeværelse i markedet turistene flere valgmuligheter. Tiden vil vise om konkurransen vil redusere prisene for flaggskipsreisene.

Trøndelags matfokus

Foodies der ute kan være interessert i å vite det Trondheim-Trøndelag i Midt-Norge er kåret til den europeiske gastronomiske regionen for 2022. Mange arrangementer fra matfestivaler til intime smaksprøver vil bli holdt gjennom året.

Sommerro hotell i Oslo

Et landemerke fra 1930-tallet i Frogner er forvandlet til Norges nyeste luksushotell. Sommerro hotell vil tilby fire restauranter, to barer, et stort velværeområde og den norske hovedstadens første bassengterrasse på taket.

De 231 rommene og suitene vil øke mulighetene for reisende på jakt etter luksusinnkvartering i Oslo.

En bærekraftig fabrikkattraksjon

Den norske møbelmakeren Vestre åpner snart sin imponerende nye fabrikk og besøkssenter. Plusset blir den største enkeltsatsingen i norsk møbelindustri på flere tiår. Selv om skogbeliggenheten 100 km nordøst for Oslo vil begrense antallet internasjonale besøkende, håper selskapet besøkssenteret vil være en magnet for alle som er interessert i det grønne skiftet.

Området rundt bygget skal bli en attraktiv park med kunstinstallasjoner, utstillinger, lekeplasser, rasteplasser, et utsiktstårn og en bro over elva til byen Magnor.

Related Videos

Leave a Comment