Home » Hva er det neste for England i ODI-cricket? Kunne Jos Buttler gi opp hanskene? Er Ben Stokes ferdig? Og hva med Joe Root? | Cricket nyheter

Hva er det neste for England i ODI-cricket? Kunne Jos Buttler gi opp hanskene? Er Ben Stokes ferdig? Og hva med Joe Root? | Cricket nyheter

by Roald Amundsen

Vil Ben Stokes spille en annen ODI? Er Dawid Malans dager talte? Bør Matthew Mott bli værende som hovedtrener? Nasser Hussain, Michael Atherton og Eoin Morgan ser på Englands fremtid etter en forferdelig verdenscupsesong – lytt på Sky Sports Cricket-podcasten

Fra Panelet, cricketeksperter


11.26, Storbritannia, mandag 13. november 2023

Cricket-VM er over for England, så fortsett med tilbakestillingen.

Bare seks spillere fra Indias forferdelige kampanje beholdt plassene sine til ODI-serien med tre kamper i Vestindia i desember – kaptein Jos Buttler sammen med Sam Curran, Liam Livingstone, Gus Atkinson, Harry Brook og Brydon Carse.

Dawid Malan har blitt droppet – Englands ledende VM-scorer er ikke engang involvert i T20-etappen av turen – og David Willey har trukket seg, mens Jonny Bairstow, Joe Root og Mark Wood har fått hvile i forkant av den fem-testede turen til India tidlig neste år og redball-skipper Ben Stokes er utilgjengelig da han går under kniven for å fikse det kroniske venstre kneproblemet.

Englands ODI-lag for West Indies-serien

Jos Buttler (kaptein – Lancashire), Rehan Ahmed (Leicestershire), Gus Atkinson (Surrey), Harry Brook (Yorkshire), Brydon Carse (Durham), Zak Crawley (Kent), Sam Curran (Surrey), Ben Duckett (Nottinghamshire), Tom Hartley (Lancashire), Will Jacks (Surrey), Liam Livingstone (Lancashire), Ollie Pope (Surrey), Phil Salt (Lancashire), Josh Tongue (Nottinghamshire), John Turner (Hampshire)

Ollie Pope og Josh Tongue kan få sine endags internasjonale debuter i Karibien med Hampshire-sømmeren John Turner som stiller opp for sin første England-opptreden uansett format.

Tidligere England-kapteiner Eoin Morgan, Nasser Hussain og Michael Atherton ble med verten Ian Ward på den siste Sky Sports Cricket-podcasten for å plukke beinene fra Buttlers lags katastrofale verdensmesterskap – der de tapte seks av ni kamper – og se på hva som kan bli det neste for ODI-teamet.

Hør episoden i spilleren over eller der du finner podcastene dine – eller les nedenfor for Morgan, Hussain og Athertons syn på hvordan England kan utvikle seg i 50-over cricket…

Vil Buttler gi opp hanskene?Bilde:
Jos Buttler er fortsatt Englands kaptein, men kunne han gi hanskene til noen andre?

Eoin Morgan: «Jos gjorde dette i The Hundred [for Manchester Originals when Phil Salt kept wicket]. Han kjørte og spilte uten hansker, så er han et levedyktig alternativ foran Champions Trophy om to år? Hvis det er et levedyktig alternativ, kan du se Jos rykke opp i gradene og se andre gutter ta på seg forskjellige roller. Vi må gjøre det nå og ikke om et og et halvt år.»

Slutt på veien til Malan?Bilde:
Dawid Malans dager i England ser ut til å være talte etter at 36-åringen ble utelukket fra Vestindia-reisen i desember

Eoin Morgan: «Han er en av de få spillerne jeg har spilt med eller sett som har overgått sin hjemlige karriere på den internasjonale scenen, noe som er utrolig vanskelig å gjøre. Han har gått fra styrke til styrke, så du kan bruke ham mer, du kan ta dra nytte av en av de positive sidene ved denne turneringen og ta den videre? Som 36-åring kan du forestille deg at det vil være veldig vanskelig for ham å komme tilbake.»

Det er greit å identifisere talenter, men du må identifisere roller og deretter fylle plassene. Jeg synes det var en stor feil i verdenscupen og en man kan lære av. Hvis du identifiserer rollen du trenger, krymper mengden av høyt kvalifiserte talenter ganske lett.

Tidligere England-kaptein Eoin Morgan

England vil ha bowlere for alle faser av ODIs

Nasser Hussein: «Grunnen til at Willey ble utelatt fra verdensmesterskapet i 2019 er fordi han ikke spilte i alle faser, mens Jofra Archer gjorde det. Jeg tror [England managing director of men’s cricket] Rob Key har sett hvordan andre sider presterer og vil ha folk som kan svinge den nye ballen, opptre på midten og deretter bowle ved døden. Det er rytme der inne [with Atkinson and Tongue] men de trengs for å nå toppen i verdenscupen, så det er også et spørsmål om ledelse.»

Englands T20I-lag for West Indies-serien

Jos Buttler (kaptein – Lancashire), Rehan Ahmed (Leicestershire), Moeen Ali (Warwickshire), Gus Atkinson (Surrey), Harry Brook (Yorkshire), Sam Curran (Surrey), Ben Duckett (Nottinghamshire), Will Jacks (Surrey), Liam Livingstone (Lancashire), Tymal Mills (Sussex), Adil Rashid (Yorkshire), Phil Salt (Lancashire), Josh Tongue (Nottinghamshire), Reece Topley (Surrey), John Turner (Hampshire), Chris Woakes (Warwickshire)

Vil Stokes spille en annen ODI?

Ben Stokes sier at han må tenke på om han vil fortsette å spille 50-over cricket for England

Nasser Hussein: «[That is a very good question] fysisk og med mengden cricket. Jeg har visst siden jeg var Englands testkaptein hvor mye dette tar fra deg: du lever hver dag og tenker på det hele tiden. Det tar så mye fra deg, spesielt stilen til testcricket som England spiller nå. Men jeg ville ikke pensjonere meg [from ODI cricket]. Willey trakk seg tilbake og det var en følelsesmessig avgjørelse. Vær tilgjengelig for alt og legg ballen på velgernes bane.»

Root for å forbli en vanlig kunde på over 50-tallet?

Nasser Hussain og Michael Atherton diskuterer om Joe Root bør forbli i Englands ODI-lag

Michael Atherton: «Vi trekker ikke en linje under Root. Jeg ser ikke noe sporende lag som rev alt fra hverandre, kastet alt, startet på nytt og lyktes raskt. Jeg tror regenereringen må være smart og det er fortsatt plass til din beste spiller selv om han er 33. England vil bringe inn friskt blod, men det er plass til Root de neste to-tre årene.

Er Matthew Mott den rette mannen til å styre England?

Nasser Hussain sier at England må «tilbakestilles» etter det dystre verdensmesterskapet i cricket i India

Michael Atherton: «Jeg synes de burde gi ham til slutten av T20-VM, selv om denne verdenscupen ikke gikk bra.

«Det eneste spørsmålet jeg hadde med tanke på valget hans som trener var at han tilsynelatende ble valgt til å videreføre en god ting, den tingen som Morgan hadde bygget. Det skjedde ikke i India, så nå prøver de å gjenoppbygge og gjenoppbygge.

«Så du ber en leder om å gjøre noe annerledes, men ledere bør kunne endre modus operandi for det som kreves, og jeg tror ikke det vil være riktig å kvitte seg med Buttler og Mott nå.

«Jeg tror det er nok kreditt i banken fra T20 World Cup.»

Se alle Cricket-VM-kampene direkte på Sky Sports, inkludert finalen i Ahmedabad søndag 19. november.

Stream turneringen uten kontrakt NÅ.

Related Videos

Leave a Comment