Home » Hva betyr reglene? · Siste nytt om travet · Turen i travet

Hva betyr reglene? · Siste nytt om travet · Turen i travet

by Russell Crowe

Regler er noe som alle har blitt enige om å følge og de eksisterer for å holde orden på hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt. Reglene finnes også for å beskytte eiendeler, de er til for å beskytte eiere og ikke minst for å beskytte hester.

Grunnleggende for søknaden og etterlevelsen av regelverket er at det ikke er tilrådelig å bryte de etablerte reglene. De siste ukene har vi imidlertid sett overtredelser hvor også mislighold har lønnet seg, hvor det har vært mer lønnsomt å ikke gjøre det. Straffene og bøtene for disse fenomenene er så små at de ikke har noen innvirkning på etterlevelsen.

Hvis det til syvende og sist blir lønnsomt å bryte noen av regelverkets regler, hvilke insentiver er det for andre å forholde seg til dem og hva er meningen med reglene?

Da Samson vant St. Leger på Åby brøt 15. september halve banen i et åpent parti over opprøret. Løpsreglementet for 2021 gir følgende: «Det er forbudt å bruke ekstra interne spor. I løpet – den siste strake strekningen mot mål – vil derimot andre mannskaper enn den ledende kunne bruke ekstra interne spor”.

På innsiden var Hannibal Face, men dommerne mente at det absolutt ikke påvirket rekkefølgen Samson fikk opprettholde seieren i. Det var imidlertid et brudd på reglene og for dette ble han dømt: «Bergh Robert (Samson) 2000 SEK for uautorisert bruk av den åpne seksjonen (B-1)».

Førstepremien i konkurransen var 150 000 svenske kroner.

På V75-konkurransene i Bollnäs 11. september var det en tøff kamp mellom The Bald Eagle og Morotai Degato. Den er gjengitt i stram styring der den skallete ørnen ble truffet og galopperte som et resultat. Etter at Morotai Degato så slapp ledelsen, løste det seg og hesten spurtet som vinner. Sanksjonen var som følger: «Kylin Blom Oskar, 2000 SEK, fjæring 210925-210927, for smalkjøring / kjøring som sterkt forstyrret konkurrent.»

Førstepremien i konkurransen var 125 000 SEK og en plass i finalen med en sjanse på 250 000 SEK.

Klart det var det hadde aldri tenkt at styringen skulle være så stram som den har blitt og selvfølgelig ville løpet gått annerledes hvis den hadde blitt bøyd. Det er en konkurranse, det er et adrenalinrush for både ryttere og hester når du går fort, veldig fort. Men hvilke signaler sender det?

Hvis vi ignorerer alle involverte i denne spesielle situasjonen og i stedet konkretiserer hva som skjedde, og straffen slik den ser ut akkurat nå er som følger: det koster 2000 SEK for et hardt løp mot en konkurrent, mens den sekssifrede førstepremien kan holdes tilbake sammen med fordelene. .

For konkurrenten ser det annerledes ut. Hesten risikerer en skade hvor den i beste fall vil være mild, men i verste fall er hele løpskarrieren i fare. Eierne er helt tom for penger, helt av spenning og i verste fall tvinges hesten til å slutte å konkurrere. Konkurranser er heller ikke gratis og regningen kommer uansett sted, og i tilfeller som disse sammen med en kostnad for veterinæren.

Uken etter Samsons vant St. Leger og tjente 150 000 SEK, startet på nytt. En uke tidligere hadde det kostet 2000 SEK å bryte regelen om ikke åpen strekning.

Etter bråket gikk Samson ned igjen på åpen strekning og siden det ikke var noen konkurrent inne, var det nå ikke halvspor, men to spor. Hele den åpne strekningen ble brukt og nok en gang kom en kur: «Bergh Robert (Samson) SEK 1500 for uautorisert bruk av den åpne delen (B-1)».

Samson vant løpet og førstepremien var 80 000 SEK.

I løpet av en uke ble det samme bruddet begått med en bot på 3 500 SEK, men tjente 230 000 SEK.

Hvordan hadde det gått i løpet om Samson hadde blitt korrigert til å holde rett spor og ikke hadde brukt en åpen strekning på en måte som brøt med reglene? Vi vet ikke, men hvilke insentiver er det for å rette opp en hest når den gode siden er mye større enn den dårlige siden? Hvorfor unngå smalkjøring når det bare koster 2000 SEK i bot?

Dette er bare noen få av de mange eksemplene i nær fremtid, og over tid vil de bli flere. Bøter for mange overtredelser må økes og det vil gjøre vondt i starten, men i et bredere og lengre perspektiv er det nødvendig. Hvorfor skal reglene følges når det i noen tilfeller blir fordelaktig å bryte dem – og hva betyr reglene da?

Related Videos

Leave a Comment