Home » Høydepunkter på europacupdagen: hypen i Frankfurt, smerten til Götze, klassen til Nkunku

by Roald Amundsen

Høydepunktene på dagen i Champions Cup
Følelsen av Frankfurt, smerten til Götze, klassen til Nkunku

To tyske lag går inn i Europa League-semifinalen: mens RB Leipzig vinner mot Atalanta Bergamo, spiller og feirer Eintracht Frankfurt i raseri mot storfavoritten FC Barcelona. For Mario Götze ender imidlertid kvelden «bittert».

Etter uavgjort i første omgang ser turen til Barcelona ut som en vanskelig kamp for Eintracht Frankfurt. Men alt blir veldig annerledes. Frankfurterne flyr gjennom kampen, Barcelona slipper så vidt ydmykelse – før titusenvis av frankfurtere som har reist med dem plutselig må skjelve.

Eintracht-keeper Kevin Trapp pådro seg en straffe på slutten, men da plystret dommeren. En stor Frankfurt-fest finner sted på Camp Nou, den legendariske stadion til FC Barcelona. Trapp er midt i blinken – og han «vil aldri glemme det».

Christopher Nkunku, hvem ellers? Den for øyeblikket ustoppelige franskmannen scoret også to mål i den andre etappen av Europa League-kvartfinalen. Mer skal ikke til for å tydeliggjøre at de er kommet til semifinalen. Sammen med Frankfurters er to tyske lag blant de siste lagene i Europa League.

PSV Eindhoven er med i semifinalene i Conference League, ikke minst fordi Mario Götze spilte bra i andre etappe mot Leicester City. Men så slapp nederlenderne inn to sene mål med avtroppende trener Roger Schmidt. Til slutt feirer England-mesterne i 2016.

Mario Gotze stråler i den andre etappen av kvartfinalen i Europa Conference League mot Leicester City. Han scoret det første målet med sitt PSV Eindhoven. Men til slutt er det over. «Det er bittert at det skjedde slik», sier verdensmesteren i 2014.

Julian Pollersbecks første elleve startende for sesongen er ekstremt uheldige. OL-keeperen blir blokkert av mannen sin før 0:1, ved 0:2 ser han ballen for sent. West Ham Uniteds fremgang er sikker senest etter det tredje målet. Frankfurt venter oss i semifinalen.

I Praha møter Slavia Feyenoord Rotterdam. Det første høydepunktet i Conference League-kampen ble satt av fans fra begge klubber. Etter den imponerende koreografien vinner spesielt én person: Cyriel Dessers.

Glasgow Rangers trakk oppmerksomhet til seg selv over hele Europa senest da de seiret over BVB. Skottene skal nå møte FC Braga i kvartfinalen i Europa League. Kampen så ut til å være avgjort ved pause. Men Bragaen er tøffere enn forventet.

Den norske klubben Bodö / Glimt har lenge vært en sensasjon i Conference League. De irriterer etablerte klubber med til tider sterk fotball. De vant også den første etappen mot Jose Mourinhos AS Roma. Men i den italienske hovedstaden får historien en brå slutt.

Olympique Marseille-fans kan ikke følge laget sitt til Thessaloniki i Conference League. Treneren er også ute. Og så er laget nesten bak etter ti minutter. Men den tradisjonelle franske klubben tar igjen og kan avgjøre kampen med bare ett mål.