Home » Høydepunkter på europacupdagen: å forlate Boateng, Payets drømmemål, Sparta-skuespill

by Roald Amundsen

Høydepunktene på dagen i Champions Cup
Boatengs forlatelser, Payets drømmemål, Spartas skue

Jerome Boateng vil ikke ha gode minner fra denne kvelden i Champions Cup: verdensmesteren i 2014 har satt sin Olympique Lyon i alvorlige problemer for å bli forlatt. Frykten for Dortmund Glasgow går ikke mye bedre. Spektakulært i Rotterdam, kveldens mål ble scoret av en franskmann.

Olympique Lyon klarte å uavgjort 1-1 (0-0) mot West Ham United i Europa League, til tross for at det var i undertall ved pause. Laget rundt den tidligere verdensmesteren Jerome Boateng kom til og med bakpå med Jarrod Bowen (52′), før Tanguy Ndombelé (66′) reddet Ligue 1-laget til tidligere Bundesliga-manager Peter Bosz fra en stygg overraskelse med utligningen. Boateng var ikke frisk da han slapp inn. Først avviste Lyon-forsvareren utilsiktet ballen til Bowen, så avviste han West Ham-spissens skudd uholdbart.

I pausen viste Bundesliga-dommer Felix Zwayer West Hams Aaron Creswell det røde kortet for en nødbrems. Creswell hadde landet Lyons Moussa Dembéle med en lett berøring da han løp mot London-målet. Ettersom to sprintere krysset banen i andre omgang og kampen måtte stoppes to ganger, ble det også lang restitusjonstid. Vinneren av dette paret 28. april og 5. mai ville vært motstanderne til Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt i semifinalen hvis de hadde vunnet åpenbart i sin første kamp etter å ha slått FC Barcelona 1-1.

Sporting Braga beseiret Glasgow Rangers 1-0 (1-0). Abel Ruiz (40.) scoret vinnermålet. I tillegg traff Braga-kaptein Ricardo Horta (25.) stolpen, tre minutter senere ble broren Andrés mål avvist for feil. Skulle Bundesliga-klubben RB Leipzig vinne den andre etappen på Atalanta Bergamo etter uavgjort 1-1 i første omgang, vil sakserne møte seier mellom Braga og skottene i neste runde.

Neste fiasko for «The Special One»

Stjernemanager Jose Mourinho har opplevd en bitter skuffelse i Conference League nok en gang! Med AS Roma tapte «The Special One» 1-2 (1-0) for norgesmesterne FK Bodö/Glimt. For andre gang denne sesongen har italienerne tapt for underdogen: I gruppespillet hadde han allerede 6-1.

Mario Götze kan fortsette å håpe på sin første tittel i den nye Conference League med PSV Eindhoven, men det beste nederlandske fotballaget presterte ikke mesterlig i den første etappen av kvartfinalen. PSV spilte uavgjort 0-0 i Leicester City, 2014 verdensmester Götze hadde en av få gode sjanser for gjestene til å starte (2.). Eindhoven har hjemmefordelen mot engelskmennene i neste torsdags andre etappe.

Feyenoord Rotterdam, Eindhovens ligarival, ga fra seg seier i siste sekund. Mot den tsjekkiske doublevinneren Slavia Praha slapp nederlenderne inn uavgjort 3:3 (1:1) i det femte minuttet av tilleggstid, Ibrahim Traore scoret for gjestene.

Den tradisjonelle franske klubben Olympique Marseille er i mellomtiden godt på vei til semifinalen, det ble 2-1 (2-0) mot PAOK Saloniki fra Hellas – 2-0 (45.) vil bli husket fremst, Dimitri Payet setter en Volleyball 20 meter lang i hjørnet.

I tredjeklasses Europacup, regulert av Champions og Europa League, mislyktes den tyske representanten for Union Berlin i gruppespillet, på tredjeplass bak Feyenoord og Slavia. Finalen finner sted 25. mai på nasjonalstadion i Tirana, Albanias hovedstad.