Home » Høstuttalelse: Hunt utelukker ikke kutt i inntektsskatten

Høstuttalelse: Hunt utelukker ikke kutt i inntektsskatten

by Russell Crowe
  • Av Joshua Nevett og Laura Kuenssberg
  • BBC nyheter

Videotekst,

Hva du skal se: Jeremy Hunt sier at han ikke vil ta noen sjanser på skattekutt

Kansler Jeremy Hunt utelukket ikke å kutte inntektsskatten i sin høstmelding onsdag, da han insisterte på at økonomisk vekst var hans prioritet.

Hunt avslutter sin uttalelse, som vil skissere regjeringens utgiftsplaner.

Kansleren er kjent for å vurdere kutt i inntekts-, arve- og selskapsskatter.

Men han fortalte BBCs Laura Kuenssberg-show på søndag at talen hans ville fokusere på å fjerne hindringer for vekst.

Kansleren sa at han ønsket å sette Storbritannia på «en vei til lavere skatter», men ville «bare gjøre det på en ansvarlig måte», uten å «ofre fremgang på inflasjon».

På spørsmål om han ville kutte inntektsskatten, sa han at han ikke ville kommentere flyttingen før etter denne uttalelsen, og la til: «Vår prioritet er vekst.»

Skattenivået i Storbritannia er på det høyeste siden registreringene startet for 70 år siden, og det er usannsynlig at de vil falle med det første, ifølge ledende tenketank Institute for Fiscal Studies.

I forkant av høstens uttalelse oppfordret høyreorienterte Tory-parlamentsmedlemmer i det konservative partiet, inkludert tidligere statsminister Liz Truss, kansleren til å kunngjøre skattekutt.

Hunt har tidligere sagt at skattekutt var «praktisk talt umulig» gitt økonomiens tilstand og understreket at å redusere levekostnadene var hans prioritet.

Da han dukket opp sammen med Laura Kuenssberg på søndag, sa den konservative borgermesteren i West Midlands, Andy Street, at han ville foretrekke en reduksjon i forretningsskatter.

BBC har fått vite at kansleren vurderer kutt i arve- og næringsskatter.

I mellomtiden, Det rapporterte Sunday Times at Mr Hunt vurderte kutt i inntektsskatt eller folketrygd, og at han kunne utsette en eventuell reduksjon i arveavgiften til vårens retur.

Hunt snakket med Laura Kuenssberg søndag og bemerket at «hvis du tror på papirene, vil det ikke være flere skatter».

Kansleren og statsministeren Rishi Sunak håper høstens uttalelse vil snu den politiske strømmen til deres fordel etter noen vanskelige uker.

Forrige uke sparket Sunak Suella Braverman som innenriksminister, og høyesterett avgjorde at planen hans om å sende noen asylsøkere til Rwanda var ulovlig.

Inflasjon

Men det var noen gode nyheter for statsministeren, ettersom inflasjonen i Storbritannia falt kraftig i oktober til den laveste hastigheten på to år, hovedsakelig på grunn av fallende energipriser.

Regjeringen sier at de har holdt løftet om å halvere inflasjonen innen utgangen av året, men det er en grense for hvor mye kreditter ministrene kan akseptere når energiprisene faller.

Bank of England sier å heve renten, som den kontrollerer uavhengig, er den beste måten å sikre inflasjonen på.

Hunt sa at Storbritannia «ikke var ute av skogen ennå», men la til at han følte «det er for mye negativitet om den britiske økonomien».

Kansleren vil basere sine utgiftsplaner på de siste økonomiske prognosene fra Office of Budget Responsibility (OBR), som vurderer helsen til Storbritannias finanser og er uavhengig av regjeringen.

Ettersom inflasjonen avtar, anslår økonomer at kansleren kan ha mer enn 10 milliarder pund å bruke på skattekutt.

Hunt sa at skattekutt ikke var hans eneste verktøy: «Vi må vokse raskere og det er derfor vi kommer til å ta mange skritt.»

En allerede annonsert policy er å redusere godkjennings- og byggetider for master, luftkabler og annen elektrisk infrastruktur.

På spørsmål om mulige endringer i ytelsene, nektet Hunt igjen å kommentere detaljer, men sa at Høyre i prinsippet «ikke tror på velferd».

Denne uken rapporterte BBC at ministrene hadde foreslått store endringer i ytelsene for personer som ikke kan jobbe på grunn av dårlig helse.

Planer har blitt avslørt som vil bety at personer på Universal Credit-fordel vil få sine krav stengt hvis de ikke tar skritt for å finne arbeid i seks måneder. Regjeringen sier de vil oppmuntre folk til å gå tilbake til jobb.

Videotekst,

Se: Rachel Reeves sier at Labour vil øke ytelsene basert på inflasjon i september

Arbeiderpartiets skyggekansler Rachel Reeves har kritisert regjeringens velferdsplaner og sagt at antallet mennesker uten arbeid var «på dem» etter 13 år ved makten.

Reeves sa: «Grunnen til at så mange mennesker er arbeidsledige er fordi NHS ikke fungerer som det skal.

Ifølge henne er «folks liv på vent» fordi de venter på behandlinger som vil tillate dem å gå tilbake til jobb.

Skyggekansleren ble også spurt om rapporter som regjeringen subtilt kunne endre måten den fastsetter renteøkninger for neste regnskapsår for å spare milliarder til statskassen.

Tradisjonelt brukes septembers inflasjonsrate, som i år var 6,7 % – men regjeringen kunne i stedet basere økningen på oktobers lavere rate på 4,6 % for å spare penger.

Reeves sa: «I regjeringen vil jeg bruke inflasjonsraten som tradisjonelt brukes til å øke ytelsene. Jeg tror det er den rette tingen å gjøre.»

Related Videos

Leave a Comment