Home » Holland skjelver for direkte kvalifisering til verdenscuppen

Holland skjelver for direkte kvalifisering til verdenscuppen

by Roald Amundsen

Uten fans og trenere måtte det nederlandske landslaget bekymre seg for en direktebillett til Qatar frem til finalen. Motstanderen Norge går i mellomtiden tomhendt på grunn av feilen til Rotterdam.

Sen avgjørelse og stor feiring i tradisjonsrike De Kuip i Rotterdam: Nederland skjelver for 2-0 mot Norge for direktekvalifiseringen til VM 2022 i Qatar. Tottenhams Steven Bergwijn (84 «) og Barcelona-spissen Memphis Depay (90 + 1) scoret nattens mål.

Van Gaal, i rullestol, ble mer og mer urolig for hvert minutt

«Oranje» måtte klare seg uten både fansen og treneren i den avgjørende kampen. Mens Rotterdam stadion forble tomt på grunn av delvis blokkeringer i Nederland, måtte Bond-manager Louis van Gaal følge 90 minutter fra 16-meteren. Den tidligere Bayern-manageren brakk et bein i hoften for noen dager siden da han falt av sykkelen.

I rullestol på tribunen fulgte van Gaal handlingen – og etter hvert som uttrykket hans ble mer bekymret, økte ropene til benken. Hvorfor: 70-åringen klarte ikke å gripe aktivt inn.

Utseendet til «Oranje» var ikke spennende, de to målene roet seg først sent, ikke bare for van Gaal. Managerikonet ble spart for en ny skam som i 2001, da han mislyktes i sin første av tre perioder som Bonds-manager med stjerner som Ruud van Nistelrooy, Patrick Kluivert eller Edgar Davids i VM-kvalifiseringen.